kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ocak 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Metin Yurdagül Hasip Gençer

Paketli ekmeğin pazar payını Ülker-UNO işbirliği artıracak

Yüzde 75'lik payla paketli ekmek pazarının lideri UNO, yatırım sıkıntısını Ülker desteğiyle çözecek. UNO'nun patronu Gençer, paketli ekmeğin pazar payını çift haneye ulaştırmayı hedefliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Paketli ekmeğin pazar payını Ülker-UNO işbirliği artıracak
Ülker ile 37.5 milyon dolarlık bir anlaşma yaparak yüzde 50 ortaklığa imza atan UNO, büyüklüğü 10 milyar doları bulan Türkiye ekmek pazarında paketli ekmeğin payını artırmak istiyor. UNO markasının sahibi Unmaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Ülker ortaklığının kendileri için büyük şans olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de paketli ekmeğin pazar payı yüzde 1. Paketli ve endüstriyel ekmek anlamında gelişmiş ülkelerin gerisindeyiz. Hedefimiz pazarı 2 haneli rakamlara çekmek" dedi. Ülker-UNO ortaklığına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençer, ortaklığın stratejik ve kalıcı olduğunu belirterek, "Ülker, Türk ekmek sektörünün bundan sonraki dönemi açısından büyük bir şans. Türkiye'nin 10-15 yıl içinde çift haneli rakamlara ulaşabileceğini ümit ediyoruz. Ülker Grubu da bu konuda bizimle aynı vizyona sahip'' diye konuştu.

HIZLI VE SAĞLIKLI YATIRIM
Hasip, şunları söyledi: "Bizim önümüzdeki engel hep yatırım gücü idi. Tüketicinin paketli ekmek talebi ve satışlar hep iyi oldu. Ancak büyüme ihtiyacımızı yeteri kadar karşılayamadık. Çeşitli finansal ortaklıklar kurmamız da frenleyiciydi. Şu anda 35 bin ton üretim kapasiteli Dudullu fabrikamız tam kapasite çalışıyor. Ankara'da 20 bin ve yine İstanbul'da 35 bin ton kapasiteli iki fabrika daha açacağız. 2009'da bölgesel çalışmalarımız da olacak. Bu yatırım planları Ülker'in de desteği ile daha hızlı ve sağlıklı gerçekleşecek." 3 yılda 60 milyon dolarlık yatırım ihtiyaçları olduğunu kaydeden Hasip, 2007'de net cirolarının 65 milyon dolar olduğunu ve 2008'de 100 milyon doları geçmeyi planladıklarını söyledi.
Haberin fotoğrafları