PTT, TTNet ADSL satışı yapacak
PTT merkezlerinin TTNet ADSL satışı yapabilmesine yönelik olarak, PTT Genel Müdürlüğü ile TTNet arasında protokol imzalandı.
Hilton Oteli'nde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''TTNet, PTT ile çok güzel bir işbirliğine gidiyor. Bu işbirliği ümit ediyorum ki meyvesini çok kısa zamanda verecek. Geniş bant internet erişiminin vatandaşlarımıza çok daha kısa zamanda yaygınlaştırılması, yurdun her köşesinde, sadece Büyükşehirlerimizde değil, PTT işyeri olan her yerde bu erişimi sağlamak mümkün olacaktır'' dedi.
Yıldırım, 167 yıllık geçmişi olan PTT ile Türk Telekom'un 1994 yılında yollarını ayırdıklarını ancak Türkiye'nin her tarafında Türk Telekom ve PTT'nin bazı tesisleri ve altyapıyı hala ortak kullandıklarını anlattı.
PTT'nin aylık işlem sayısının 2-2,5 milyondan 18,5 milyona, işbirliği yaptığı kuruluş sayısının 6'dan 100'ün üzerine çıktığının ve yaptığı işlem sayısının 120'ye ulaştığını ifade eden Yıldırım, ''PTT, şu an itibari ile Türkiye'nin örgütlenmesi, ağı en büyük olan bankası diyebiliriz. Bankacılık yapmıyor, para alıp paraları nemalandırıp onu mudilere dağıtmıyor. Ama bankalarda yapılan bütün finansal hizmetlerin çok daha ekonomik şartlarda ve seri şekilde çok daha nezih ortamlarda yapıp vatandaşa hizmet etme gayreti içerisinde. Bu yönüyle de PTT, PTTBank projesi ile vatandaşın gönlünü kazandı. PTT insanımızın vazgeçilmez uğrak noktalarından biri haline geldi'' dedi.
''2013 HEDEFİMİZ OLAN 15-20 MİLYON ABONEYE ÇOK UZAĞIZ''
Hükümet olarak, 2013 yılında Türkiye'yi bilgi toplumu haline yönünde hedef belirlediklerinİ belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
''Bu yönde çok hızlı yol alıyoruz. Az önce arkadaşlarım geniş bant hızlı internet erişiminde Türkiye'nin 2007 yılında oransal olarak Türkiye'nin en hızlı ülkesi olduğunu söylediler ama penetrasyon (abonelikteki artış) oranı bakımından hala durumumuz iyi değil. Niye, çünkü biz geniş bant erişimine çok geç başladık. 2003'te bu adeta yoktu. 2003'te geniş bant üzerinde yoğunlaştık. Bugün 4,4 milyon aboneye eriştik. Kullanıcı olarak bunu bir kaç kat artırmak mümkün. Ama hala biz 2013 hedefimiz olan 15-20 milyon aboneye çok uzağız.
TTNet PTT ile çok güzel bir işbirliğine gidiyor. Bu işbirliği ümit ediyorum ki meyvesini çok kısa zamanda verecek. Geniş bant internet erişimi vatandaşlarımıza çok daha kısa zamanda yaygınlaştırılması, yurdun her köşesinde sadece Büyükşehirlerimizde değil, PTT işyeri olan her yerde bu erişimi sağlamak mümkün olacaktır.''
Yıldırım, PTT'nin TTNet'in tek çözüm ortağı olmadığını ama protokol ile en büyük çözüm ortağı haline geleceğini belirterek, ''Akıllıca bir iş yapmışlar, tebrik ediyorum'' dedi.
Yıldırım, 2013 Türkiye bilgi toplumuna yönelik çok ciddi bir adım atıldığını dile getirerek, ''Bilgi toplumu olacak da ne olacak diye merak edenler vardır. Bilgi toplumu olamazsak, bilgiye sahibi olamazsak, bilgiye ulaşamazsak, paylaşamazsak, bilgiyi üretimde hizmette, günlük yaşamda kullanamazsak, gelişmiş toplum olma şansını kaybederiz'' dedi.
Günümüzde bilgi toplumuna ulaşmış devletler ve bilgi toplumundan yoksun kalmış devletler diye sınıflandırmalar yapıldığını söyleyen Yıldırım, amaçlarının Türkiye'nin bilgi toplumu içerisinde layık olduğu yeri alması olduğunu anlattı.
Yıldırım, ''Türk Telekom'dan ve diğer işletmecilerden beklentimiz, yapabilecekleri ne varsa, vakit geçirmeden yapmalarıdır. Bu VDSL denilen hızın daha da artırılmış olduğu sistemi vatandaşımız ve bizler sabırsızlıkla bekliyoruz'' diye konuştu.
DİĞER KONUŞMACILAR
TTNet Genel Müdürü Okay Eğdirici, konuşmasında TTNet abonelerine verdikleri hizmetleri anlattı. PTT'nin devlet kurumlarında da iyi hizmet verilebileceğini gösterdiğini belirten Eğdirici, PTT ile gerçekleştirilecek işbirliği sayesinde vatandaşlara 986 PTT işyerinden ulaşacaklarını, bu rakamın önümüzdeki yıl 3 bin 132'ye çıkacağını dile getirdi. Eğdirici, 2007 yılında geniş bantta, oransal olarak Türkiye'nin en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu da aktardı.
Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Toros, PTT'nin 20 milyon Türk Telekom faturası ile 4 milyon TTNet faturasını müşterilere ilettiğini ve tahsilatların da PTT işyerlerinden yapılabildiğini hatırlattı. 2008'de, evlerdeki ADSL aboneliği oranının yüzde 34 olmasını hedeflediklerini belirten Toros, bu oranın Avrupa'da yüzde 50'ler civarında olduğunu söyledi. Toros, 30 bin okula internet bağlantısı yaptıklarını da kaydetti.
PTT Genel Müdürü Osman Tural ise 3 bin 132 PTT işyerinde otomasyon sistemi ile işlem yapıldığını dile getirdi. Protokol çerçevesinde öncelikle 986 PTT işyerinde TTNet ADSL satış hizmeti sunulacağını anlatan Tural, 2008 yılından itibaren bu sayının 3 bin 132'yi bulacağını söyledi. Tural, PTT işyerlerinin Türkiye'nin en ücra yerlerinde bile bulunduğunu hatırlatarak, bu işbirliği ile kırsal kesimdeki vatandaşların da bilgi çağını yakalama imkanı bulacaklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, TTnet Genel Müdürü Okay Eğdirici, PTT Genel Müdürü Osman Tural ve Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Toros protokolü imzaladılar.
(AA)
Yayın tarihi: 12 Ocak 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/12//haber,190D1F5677DC4425A2CA5300E1D9F8F9.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.