Sakızdaki sorbitol ishale yol açıyor
Özellikle sakızda bulunan bir tatlandırıcı olan sorbitol maddesinin, önemli ölçüde ishale ve kilo kaybına yol açtığı bildirildi. Bulguya Berlin Charite Üniversitesi Gastroenteroloji Bölümü'nden doktorların şiddetli ishal yakınmasıyla hastaneye gelen iki hastayı muayene etmesiyle ulaşıldı. Hastalardan birinin günde 20 gram, diğerinin günde 30 gram sorbitol tükettiği saptandı. Tüketim kesilince hastalık belirtileri azaldı. AA
Yayın tarihi: 11 Ocak 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/11//haber,38B25A6FB7EF410D989B19E5D03DCD29.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.