kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ocak 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OVAL OFİS'TE ZİRVE... Oval Ofis'teki Cumhurbaşkanı Gül ile ABD Başkanı Bush görüşmesine Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney de katıldı.

ABD sözcüsü: PKK'ya artık "Dur" demenin zamanı geldi

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ABD Başkanı George Bush arasındaki görüşmeden önce gazetecilere yaptığı değerlendirmede, PKK sorununa "Dur" demenin zamanı geldiğini, uzun dönemi kapsayan bir çözüm için ABD'nin yapıcı rol üstlenmek istediğini söyledi. Perino, Bush'un gündemindeki kilit konulardan birinin, Türk liderlere cesaret verecek şekilde, Iraklı liderlerle de işbirliği içinde PKK sorununa uzun dönem bir politik çözümün devamının sağlanması olduğunu söyledi. Perino, ABD'nin aklında konuyla ilgili belirli bir çözüm veya süreç söz konusu olmadığını, ancak bu uzun süreli anlaşmazlığı sona erdirmede ABD'nin yapıcı bir rol üstlenmek istediğini belirtti.

'İYİ BİR İŞBİRLİĞİ OLDU'
"Son aylarda olduğu gibi açık diyaloğu destekleyeceğiz. Bu görüşmeler bazen duraksadı ama sonuçta iyi bir işbirliği oldu" diye konuşan Perino, şöyle dedi: "Bu o kadar uzun zamandır devam ediyor ki, artık buna 'Dur' demeyi denemenin zamanı".