kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ocak 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Meltem'in son hali Ahmet'in son derdi

Ah fotoşop ah! Röportajda adı geçmese fotoğraftakinin Meltem Cumbul olduğuna kim inanır? Nerede kaldı doğal güzelliğiyle, gülüşüyle, balıketli fiziğiyle bayıldığımız Meltem! Ha bayılmak demişken; Beyaz'a da bayılıyoruz Ahmet Hakan merak etmesin. Aman! Haksız rekabet yarattığımızı düşünmesin. Ya da düşünsün; kendi bilir...

BEYAZ NE DESEM AZ!
Dün, köşesinde 'Ayşecik Aşık' demiş Hakan. (nur olsun!) Okan (Bayülgen) için pazartesi yazımda 'televizyonun dahi çocuğu' diye çiziktirmeme içerlemiş. Okan'a var da Beyaz'a yok mu? Beyaz'ın köşe yazarı sevgilisi olmaması onun kara bahtı mı buyurmuş. (ben bunu Beyaz'a nasıl yaptım, nasıl!) Anlaşılan 2008'de Ahmet Hakan 'şovmen haklarından sorumlu köşe yazarlığına' soyunmuş. Tabii Okan'ın sevgilisi olmadan önce de onu aynen böyle değerlendirdiğimi, hatta Okan'ın ne benim ne bir başkasının övgülerine ihtiyaç duymayacak bir seviyede olduğunu da unutuvermiş. Bu da Okan'a haksızlık olmadı mı şimdi? (Tabii müjdemi isterim, ben de boş yere manitasını öven köşe yazarı kıvamına çekiliyorum) Neyse, ne demek Ahmet'ci, seni kıracağıma Beyaz'ı yere göğe koyamam daha iyi. İşte bu yüzden, sırf bu yüzden yüksek müsaadenizle Meltem yazımı bölüp yeni yılda Ahmet Hakan'ın gönlünü hoş tutuyorum. "O biiiirrrr talk şov prensi, o biiiirrrrr en iyi konuk seçen kişi, o biiirrrr reytingleri düşmeyen kahraman, o biiirrr Jay Leno'yu solda sıfır bırakan adam! O biiirrrr Beyaz, vallahi ne desem az!". Ahmet Hakanımız'ın içine sindiyse şimdi Meltem'e devam... İki yıldır Los Angeles'a sığınan, şimdi kendini yenilediğini beyan edip yurda dönüş yapan Meltem Cumbul, Elle dergisine röportajlamış. Üşenmeyen çıksın dışarı yapsın genç kadın oyuncu yoklaması! "Hangi oyuncuyu örnek alıyorsunuz" sorusuna birçoğunun cevabı "Zuhal Olcay ve Meltem Cumbul" olacaktır. Sağlam kızdır Meltem! Kendini yenilemeyi, geliştirmeyi sever. Öğrenmelere doyamaz. Ama bir de kendine benzese!

SEVİMSİZ VE İTİCİ
Röportajı okuyorum, cümleler Meltem cümleleri. Zarif, kendinden emin, arayışı asla bitmeyecek bir kadın... Ya fotoğraflar? Meltem'den başka herkes olabilir. Mesela Sevin Fadik Atasoy'a daha çok benziyor... Meltem belki zayıfladı, belki botoksla yüzünü gözünü rötuşladı bilemem. Ama bu kadar fotoşop numarasıyla kimi kandırıyor bu fotoğrafçılar? Bakınız: son fotoşop felaketi, Tarkan'ın albüm fotoğrafları... Sevimsizlikte ve iticilikte sınır tanımıyor, gören buzzz gibi soğuyor. Ve insan merak ediyor... Sıcaklıktan, sahicilikten hatta kişinin kişinin gerçek halinden bu kadar uzak durulmasının sebebi nedir? Bu başkasına benzeme, yaratık misali bir güzelliğe kavuşma arzusu nedendir? Günümüzde doğallık çok mu çirkindir? Son soru: Ben de fotoşop öğrensem Türkiye'nin en iyi fotoğrafçılarından biri olarak adlandırılabilir miyim acaba? Ne dersiniz, bir bilen var mı oralarda?