Pirinçli top top çorba Et suyunu tencereye koyun. Su kaynayınca içine pirinç ve salça ilave edin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu yağla kavurun ve pişen çorbaya yavaş yavaş ilave edin. Kıyılmış maydanoz, karabiber ve nane koyarak servis yapın.
MALZEMELER
* 4 su bardağı et suyu
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 çorba kaşığı salça
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı margarin
* Tuz
* Karabiber
* Nane
* Kıyılmış maydanoz
Sebzeli spagetti Makarnayı tuzlu, bol kaynar suda istediğiniz kıvamda haşlayıp, süzün. Mercanköşk, kabak, domates, biber, bezelye, maydanoz, portakal suyu, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi harmanlayın ve bu karışımı kaynama noktasına kadar ısıtın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın ve 5 dakika dinlendirin. Hazırladığınız sosu makarnanın üzerine gezdirip harmanlayın ve yeşillik serperek sıcak servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket spagetti
* 1 adet küp doğranmış kabak
* 1 adet küp doğranmış domates
* 1 adet küp doğranmış biber
* 1 çorba kaşığı bezelye
* 2 çorba kaşığı taze mercanköşk
* 2 çorba kaşığı maydanoz
* 2 çorba kaşığı portakal suyu
* 3 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
Lokumlu poğaça
Lokum ve pudra şekeri dışındaki malzemelerle hamur yapın. Limon büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın, içine 1 adet lokum koyarak yuvarlayın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcakken üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 su bardağı krema
* 250 gram güllü lokum
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri
* 125 gram margarin
* 1 çorba kaşığı sirke
* Aldığı kadar un
* 1 paket kabartma tozu
Yayın tarihi: 2 Ocak 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/02/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.