Kaynayan bol suya patatesleri kabukları ile atıp, yumuşayana kadar haşlayın. Fasulyeleri 3-4 cm. boyunda kırın. Kaynayan az tuzlu bol suya atıp, istenilen sertlikte haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın. Zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve şekeri ufak bir kavanozda özleşene kadar çalkalayın. Patatesleri soğumadan soyun. Çukur bir kapta kaşık yardımıyla iri iri kırıklayın. Çalkaladığınız teytinyağı karışımının yarısını üzerine döküp karıştırın. Soğuyan fasulyeleri katın, kalan zeytinyağlı karışımını 1 su bardağı tahin ile çırpıp, üzerine dökün ve harmanlayın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 3 adet patates
* 250 gr. taze fasulye
* 1.5 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 5-6 dal maydanoz
* 1 su bardağı tahin
Lakmura Suyu kaynatın. Unu eleyin, yağ ve yoğurt ilave edin. Katılaşınca ocaktan alın. İçine kabartma tozu koyarak iyice karıştırın. Tepsiye yayın. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 1 su bardağı tahin ve pekmezi karıştırarak üzerine sürerek servis yapın.
MALZEMELER
* 3 su bardağı mısır unu
* 5 su bardağı su
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı tahin
* 1 su bardağı pekmez
Ekmek kekiEkmek içini ufalayın, fırında 5 dakika kurutun. Bir kaba yumurta, şeker, kabartma tozu, kuş üzümü ve pekmezi koyup, iyice karıştırın. Eritilmiş margarin, tarçın, zencefil ve ufalanmış ekmeği de koyup, kek kıvamında bir hamur elde edin. Karışımı margarinle yağlanmış kek kalıbına koyun. Benmari usulü fırında pişirin. Üstüne marmelat ya da krem şanti sürün, mevsim meyveleri ve fıstıkla süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 tane ufalanmış bayat ekmek
* 1 su bardağı şeker
* 2 yumurta
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1/2 çay kaşığı zencefil
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay bardağı kuş üzümü
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı pekmez
* 125 gr. margarin
* 1 çay kaşığı marmelat (veya krem şanti)
Yayın tarihi: 29 Aralık 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/29/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.