Limon suyu, tuz, kırmızı biberi ve zeytinyağını karıştırarak bir sos hazırlayın. Diğer yanda ince doğranmış domates, soğan, sarmısak, yeşil biber, marul, maydanoz, nane, taze soğan ve sarmısaklara zeytinyağını ilave edin. Tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
MALZEMELER 6 kişilik* 2 domates (kabukları soyulmuş, ince doğranmış)
* 2 soğan (kabukları soyulmuş, ince doğranmış)
* 5-6 diş sarmısak (kabukları soyulmuş, ince doğranmış)
* 2 yeşil biber (ince doğranmış)
* 6 yaprak marul (ince doğranmış)
* 1 demet maydanoz (ince doğranmış)
* 1 demet nane (ince doğranmış)
* 1 demet taze soğan (ince doğranmış)
* 1 demet taze sarmısak (ince doğranmış)
Sos
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 2 adet limonun suyu
* 1 çay kaşığı tuz
Yayın tarihi: 28 Aralık 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/28/gny/haber,E1D9303B0E544EAA84B5793659C900AE.html
Tüm hakları saklıdır.