kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Aralık 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Sakızlı çörek

Yumurta, gazoz ve unu hamur yoğurma kabına alın. Yarım su bardağı ılık suda eritilmiş mayayı, pudra şekerini ve sakızı ilave ederek hamur yapın. Hamuru 3 parçaya ayırın. Her bir parçayı erişte hamuru kalınlığında açın. Margarini eritip soğutun. Açılan hamurları margarinle yağlayın ve rulo şeklinde sarın. Ruloları iki parmak kalınlığında kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Tepside hamurlar iki katı büyüyene kadar mayalandırın. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER 10 kişilik
*
3 yumurta
* 1 su bardağı sade gazoz
* 1 çorba kaşığı dolusu yaş maya
* Aldığı kadar un
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 tatlı kaşığı dövülmüş sakız
* 1/2 paket margarin