kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Piyanist Fazıl Say

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Say'a dava

ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı, müzik ve resim dersleri ile öğretmen açıkları hakkındaki açıklamaları nedeniyle, piyanist Fazıl Say'a 5 bin YTL'ye kadar manevi tazminat davası açacak..
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin ortaçağ karanlığına kaydığını savunarak ülkeden ayrılmak istediği tartışmalarıyla gündeme gelen dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'a dava açmaya hazırlanıyor. Bakanlık, Fazıl Say'ın müzik ve resim derslerinin kaldırılması ve öğretmen açıkları hakkındaki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek 5 bin YTL'ye kadar manevi tazminat davası açacak.

BAKANLIĞA YÜKLENDİ
Ünlü piyanist Fazıl Say, ülkeyi terk etmek istemesiyle ilgili çeşitli nedenler sıralarken Milli Eğitim Bakanlığı'na da yüklenmişti. Say, okullarda müzik ve resim derslerinin kaldırılmak istendiğini, on bin müzik öğretmeni açığı bulunduğu halde lisans öğrenimini tamamlayan genç müzikçilerin öğretmen olmasını önlemek için engeller icat edildiğini ileri sürmüştü.

'AFAKİ SÖZLER'
Bakanlık, Say'ın bu sözlerine yazılı açıklamayla yanıt verdi. Say'ın sözlerinin, "Son derece mesnetsiz ve afaki olduğu" kaydedilen Bakanlık açıklamasında, "müzik ve resim derslerinin geçen 5 yıl içinde kaldırılmadığı gibi, böyle bir teşebbüsün dahi hiçbir zaman söz konusu olmadığı" belirtildi. Bakan Hüseyin Çelik bu açıklama ile yetinmedi, talimat vererek tazminat davası açılmasını istedi. Bakan Çelik'in isteği üzerine, dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'a Milli Eğitim Bakanlığı'nı zan altında bırakmak ve yıpratmak suçlamalarıyla 5 bin YTL'ye kadar manevi tazminat davası açılacak.