kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Atina'dan "Rodos'un fethi" tepkisi

Yeni Haber
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Yorgo Kumuçakos, Atina'nın Genelkurmay Başkanlığının sitesindeki ''Tarihten kesitler'' bölümünde yer alan "Rodos'un fethi" başlıklı metin için diplomatik girişimde bulunduğunu söyledi.

Kumuçakos, gazetecilerin konuyla ilgili soruları üzerine yaptığı belirtilen yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

"Dışişleri Bakanlığının talimatı üzerine, dün zaten Ankara'daki Büyükelçiliğimiz aracılığıyla Türk Dışişleri Bakanlığı nezdinde sert bir girişim yapıldı. İzlediğimiz pratik çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığının, tez veya beyanlarını yorumlamıyoruz, yorumlamak niyetinde de değiliz. Keza Türkiye'deki orduyla siyaset arasındaki ilişkiler konusu AB'yi ilgilendirmektedir ve Türkiye'nin Avrupa perspektifiyle ilgili tüm metinlerde bu vurgulanmaktadır'' ifadesini kullandı.

Bu arada Yunan basını, Genelkurmay Başkanlığı sitesinden ''Tarihten kesitler Rodos'un fethi (20 Aralık 1522)" başlıklı metinden alıntılar yaptı ve Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Ankara ziyareti öncesi TSK'nın Yunanistan'ı, Paris ve Lozan Antlaşmalarını ihlal etmekle suçladığı değerlendirmesini yaptı.

(AA)