kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Aralık 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Makarna çorbası

Piliç suyu ve suyu kaynama noktasına kadar ısıtın, makarnayı arzu ettiğiniz kıvamda pişirin ve süzmeyin. Makarnanın suyundan 4 çorba kaşığı küçük bir kaba alın, peyniri koyun, kısık ateşte peynir eriyinceye kadar ısıtın. Kremayı katın, kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşten alın. Mısırları püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin, erimiş peynir sosunu ve sütü katıp, harmanlayın. Küp söğüşleri yağsız tavada sallayarak ılınıncaya kadar ısıtın. Makarna, mısır püresi ve küp söğüşleri karıştırıp, servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 4.5 su bardağı piliç suyu

* 2 su bardağı su

* 1/2 paket burgu makarna

* 4 dilim cheddar peyniri (iri doğranmış) 2 çorba kaşığı krema

* 500 gr. mısır (konserve, süzülmüş)

* 1 su bardağı süt

* 1 kase piliç küp söğüş