Yemek yerken;
1- Başka hiçbir şeyle meşgul olmayın:
Gazete, kitap okumayın, telefonla konuşmayın, televizyon seyretmeyin. Yemek yerken aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikteyseniz başka konularda değil, yemeğin tadı hakkında konuşun.
2- Her lokmanın tadına odaklanın: Tabağınıza, içindeki yemeğe bakın. Dikkatinizi rengine, dokusuna, kokusuna verin. Yediğiniz yemeğin gerçekten tadını hissedin.
3- Her lokmayı 30 kez çiğneyin: Yemeğinizin dilinizdeki lezzet noktalarıyla bağlantısını kestiğinizde o nefis lokmanın vereceği haz da yok olmaya başlar. Onun devam etmesini sağlayın. Yavaş yavaş çiğneyin.
Yayın tarihi: 9 Aralık 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/12/09/pz/haber,570B398D1F9B4883A9E2A5B5C7B4247D.html
Tüm hakları saklıdır.