kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Aralık 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Alın kaldırımlarınızı def olun!..

BAŞIMIZA gelecekleri bilmiş gibi yazmıştım.. "Ben eleştiriyorum ama, sakın dokunmayın, eskisinden de beter yaparsınız.."
Yaptılar.. Dokundular ve iyice mahvettiler, İstanbul'un kaldırım bile yapamayacak beceriksiz, yeteneksiz ve bilgisiz mühendisleri, trafiği..
Oturuyorlar bilgisayarın başına.. PlayStation'a kaset takmış gibi oynuyorlar.. Ekranda akıp gittiğini görünce derhal emir.. Derhal kazma kürek.. Yollara yeni kaldırımlar, trafik allak bullak oluyor..
Yahu kardeşim, EtilerUlus arasını böyle düzenlediniz nerdeyse isyan çıkacaktı. Rezil oldunuz, Gene kazma küreklerle geldiniz, yaptıklarınızı söktünüz, aynen eskiye döndünüz. Olan, sizin işbirlikçi müteahhitlerinizin cebine giren yap boz parasına oldu, yani benim, İstanbul halkının cebinden alıp onlara aktardınız. Ders almadınız, utanmadınız gene ayni şeyi yaptınız..
Yahu o bilgisayar hesabı yöreye uyar mı bir denemez mi insan, kukalar koyarak. Baktın oldu, o zaman sabit tesise döndürürsün..
Şimdi yuvarlak kafasında sivri zekâsı olan bir kaldırım mühendisi, İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu yerin, köprülere açılan yollar olduğunu aklına bile getirmiyor ve o trafikle uzaktan yakından hiç ilgisi olmayan yüzlerce aracı da köprü trafiğine sokup, orayı iyice düğüm yapıyor ve sanıyor ki, sorunu çözüyor. Düğümü kördüğüm yapmak nasıl bir çözümdür ey trafik fukarası beyin..
Bunu düşünen, yapan her kimse, benimle, yanımızda İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yörenin Belediye Başkanı İsmail Ünal ve uzmanlığı Trafik olan bir emniyet müdürü ile oraya gelir ve yaptığı rezilliği yüzüne çarpmamı ister mi?..
O haklı çıkarsa, ben bir daha trafik yazmamaya söz veriyorum.
Köprü yolu, köprü yolu olsa iyi.. Onu da geniş caddeden alıp, daracık ara sokağa verdiler, inanmazsınız.. Görünce "Bunu beş yaşında çocuk yapmaz" dersiniz. Ama bunlarda 5 yaşında çocuk aklı dahi yok..
Daracık bir ara yol.. İki yanında iki sıra oradaki evlerde yaşayanların arabaları parkta.. Ortası daracık tek şerit.. Tepecik Yolu'ndan bu yola otobüs girecek, 25 metre sonra bir daha 90 derece dönüp paralel yola çıkacaksınız.. Kâğıt üzerinde tamam.. Ama gel gör, sivri akıllı.. Ben her gün görüyorum.. Belediye otobüsleri o yola ancak iki üç manevra ile giriyorlar.. Yani, geride nerdeyse Akmerkez'e kadar kuyruk uzamış bir tıkalı trafikte bir de bu Belediye şoförü zavallı kıvranıyor, ehliyet sınavında gibi, bir ileri, bir geri yapıp dönmeye çalışarak..
Bu mu düzenleme?..
Etiler halkı sokaklara dökülmeli.. Yolları kesmeli ve hakkını aramalı.. Başka yolu yok..
İstanbul trafiği, bir kısım bilgisiz cahilin, benim paramla bilgisayar oynama ve mastürbasyon yapma yeri değil..
İstanbul'da vali, İstanbul'da Belediye Başkanı varsa, bu rezillik, bu ayıp, bu utanç tez elden düzeltilir ve bu rezillik için yapılan bütün kaldırımların masrafları da, bu kaldırım mühendislerine ibret olsun diye ödettirilir ki, bir daha hiç kimse başından büyük işlere kalkışıp, vatandaşa işkence etmesin!..