kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Kasım 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık turu

Sigara, genetik kanser riskini ikiye katlıyor
Melbourne Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, sigara içen ve meme kanserine yol açan bozuk genlere sahip olan kadınlarda hastalığa yakalanma riskinin iki kat arttığı belirtiliyor. Araştırmaya öncülük eden Prof. Mark Jenkins "Eğer ailenizde meme kanserine yol açan genler fazlaysa zaten genetik olarak kalıtımdan bir risk söz konusu. Bu risk yüzde 35. Ancak sigara kullanımı risk oranını yüzde 70'lere kadar çıkarıyor" dedi.

Ameliyatlar karıştı biri öldü diğeri felç
Tanzanya'da aynı isimdeki iki hastanın ameliyatları karıştırılması ölümle sonuçlandı! Beyin tümörü teşhisi konulan Emmanuel Mgaya (19) diz ameliyatına alındı. Diz kapağında sorun olan adaşı Emmanuel Didas (20) da onun yerine beyin ameliyatına girdi. Olayın ardından beynindeki tümör nedeniyle Mgaya ameliyattan birkaç saat sonra hayatını kaybetti. Sadece diz kapağında sorun olan Didas ise geçirdiği beyin operasyonu sonrası felç kaldı.

Kırmızı et yiyenin erkek çocuğu oluyor
Güney Afrika'nın Pretoria Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, yiyeceklerle doğacak bebeğin cinsiyeti arasındaki ilişkiyi ortaya koydu. Buna göre, kırmızı et ve tuzlu yemişler erkek çocuk isteyen annelere; balık, sebze, çikolata ve tatlı da kız çocuk sahibi olmak isteyenlere tavsiye ediliyor. Fareler üzerinde yapılan araştırmanın neden - sonuç ilişkisi henüz net olarak kurulamıyor. Ancak cinsiyetin vücuttaki kan şekeri seviyesi ile orantılı olarak belirlendiği ihtimali üzerinde duruluyor.