Helal gıda koşulları
Bir gıdanın 'helal' olabilmesi için özellikle şu üç koşulu taşıması gerekiyor:
1- İslami kurallara göre yasak olarak değerlendirilen domuz eti, alkol gibi herhangi bir şeyi içermemesi gerekiyor.
2- İslami kurallara göre yasak olan unsurlardan arındırılmış yerlerde, uygun cihazlarda hazırlanması, işlenmesi, taşınması ve depolanması zorunluluğu bulunuyor.
3- Bu iki unsuru taşıması da yeterli olmuyor. Helal gıdanın bu iki özellikten farklı yollarla üretilen herhangi bir gıdayla, hazırlama, işleme, taşıma ve depolama aşamasında doğrudan temas etmemesi de gerekiyor.
Yayın tarihi: 28 Kasım 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/28//haber,79C9419D2595404A916D09C4FEE24224.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.