kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Helal gıda koşulları

Bir gıdanın 'helal' olabilmesi için özellikle şu üç koşulu taşıması gerekiyor:

1- İslami kurallara göre yasak olarak değerlendirilen domuz eti, alkol gibi herhangi bir şeyi içermemesi gerekiyor.

2- İslami kurallara göre yasak olan unsurlardan arındırılmış yerlerde, uygun cihazlarda hazırlanması, işlenmesi, taşınması ve depolanması zorunluluğu bulunuyor.

3- Bu iki unsuru taşıması da yeterli olmuyor. Helal gıdanın bu iki özellikten farklı yollarla üretilen herhangi bir gıdayla, hazırlama, işleme, taşıma ve depolama aşamasında doğrudan temas etmemesi de gerekiyor.