kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'ABD varken barış olamaz'

İsrail lideri Peres, salı günkü Ortadoğu zirvesi öncesinde sert çıktı. Zirveye Suudi Arabistan da katılacağını açıklayarak şaşırttı..
ABD'nin Annapolis kentinde salı günü yapılacak tarihi Ortadoğu Barış Konferansı'na katılacak ülkeler kararlarını bildirirken İsrail'den beklenmedik bir açıklama geldi. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, ABD Başkanı George W. Bush döneminde barış anlaşmasının imkânsız olduğunu söyledi. Japon Tokyo Shimbun gazetesine konuşan Peres, "Teoride, Bush'un başkanlığı döneminde bir anlaşmaya varılabilir, ancak pratikte bu imkânsızdır" dedi. Zirvenin sonuçları konusunda hiç kimsenin hayale kapılmamasını söyleyen Peres, zirvenin ancak yeni görüşmelerin başlangıcı olacağını kaydetti. Konferansla, 7 yıl sonra İsrail ile Filistin arasında doğrudan barış görüşmelerinin başlatılması hedefleniyor.

'TİYATRO OLMAYACAK'
Zirveye katılacaklarını açıklayarak sürpriz yapan Suudi Arabistan'ın Dışişleri Bakanı Suud El Faysal, yine de İsrailli yetkililerle tokalaşmak gibi "tiyatro oyunlarına" izin vermeyeceğini belirtti. Arap ülkeleri de dışişleri bakanlarıyla yer alma kararı aldı.