Şu an
18 Kasım 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
18 Kasım 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
Deniz Şahin, yemeklerin çoğunu kendi elleriyle hazırladı.
Honça'da elma kakı ile armut dıdısı
Tokat'ın, isimleri kadar lezzetleri de orijinal olan geleneksel yemekleri, geçen hafta Mutfak Dostları Derneği'nin sofrasına konuk oldu. Tokat'ta bir düğün geleneği olan 'Honça yemeği'ni yaşatmaya çalışan Deniz ve Adnan Şahin çifti, derneğin gecesinde bu ilginç yemekleri hem hazırlayıp hem tanıttı. ...
Yaşam dosyaları
Çocuklar daha kolay nasıl öğrenir?
Çocuğunuzun ders çalışma yönteminden memnun değil misiniz? Çabucak dikkati mi dağılıyor? Öğrenmesini...
Motosikletlerin farkedilme savaşı
HIZ, özgürlük, adrenalin, tehlike... Bunlar motosiklete hiç binmemiş birinin "motosiklet" denince aklına gelen ilk kelimeler....
Sigara nasıl kolay bırakılır?
Sigara ile vedalaşmak için en uygun zamanı seçin. Tatiller ve Ramazan ayı bunun için en uygun dönemlerdir....
İspanyollar yemek için yaşar
Geçtiğimiz hafta İstinye Park'ta açılan bir tapas barın mönüsünü hazırlamak için İspanya'nın en ünlü şeflerinden biri Türkiye'ye geldi. Pep Manubens, İspanyolların yemek adetlerini anlattı ve ortamı ısıtan küçük mezelerin sırrını açıkladı. Yemek trendleri her geçen gün değişiyor. ...
Onların mutfağında kasap havası esiyor
Yiyecek-içecekler de zamanla moda olup demode olabiliyor. Uzun zaman burun kıvırdığımız az pişmiş bonfile, şu sıralar davetlerin vazgeçilmezi. Lüks kırmızı et modası butik kasapları da beraberinde getirdi; çoğunluğu erkek olan kasaplar da yerlerini kadınlara bıraktı. ...
Şeflerin dünya turu
Dünyanın en ünlü ve yetenekli şefleri, her yıl farklı şehirlerde düzenlenen yemek festivallerine katılarak marifetlerini sergiliyor. İşte uçuklukta sınır tanımayan gösterilerin yer aldığı, yemek sektöründe son trendlerin sergilendiği ve şeflerin adeta birbiriyle yarıştığı bu lezzet festivallerinin ...
'Risottonun kralını yaparım'
İtalyan mutfağı neden tüm dünyada çok tutuyor, risottoya en çok hangi malzeme yakışıyor, pişen şarap sosuna ne oluyor? Tüm bunları Milanolu ünlü şef Giacomo anlattı. Da Giacomo, Milano'nun en meşhur restoranlarından biri. ...
Filipinli kadınları baştan çıkaran pastacı
Türkiye'de adını yaptığı altın kaplama pastalarla duyuran Çırağan Oteli'nin pasta şefi Yusuf Yaran, Uzakdoğu'nun ünlü oteller zinciri Shangri-La'ya transfer oldu. Filipinler'e yerleşen Yaran, pastalarıyla şimdi de Filipin sosyetesinin gözdesi. ...
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
Sofralarımızdaki yemekler, kim olduğumuzu kesin bir biçimde gösteriyor. Her biri ayrı bir tarih, kültür ve hatta politikayla iç içe geçmiş yemeklerin izinden giderek insanların hayat alışkanlıklarına ulaşmak mümkün. ...
'Dünya' restoranları yolda...
İstanbul, dünya devi markaları kendine çekmeye devam ediyor. Sadece modada değil, yiyecek-içecek dünyasındaki önemli isimler de kente girme çabasında. Yıl sonuna kadar ünlü birçok restoran İstanbul'da açılmış olacak. "Son aylarda İstanbul'da güzel şeyler oluyor!" diye yazıp duruyorum. ...
Kırmızı biberin acılı tarihi
Kırmızı biber ve acılı yemeklerin Türkiye'de meraklısı çok. Peki yemeklerimize acı veren kırmızı biberi kime ve nereye borçluyuz?. Dünyanın önde gelen haber dergilerinden TIME, geçen sayısında kırmızı biberin tarihine yer verdi. ...
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Aç kalmadan, lezzetli yemekler yiyerek formda ve sağlıklı kalmayı kim istemez? İtalyan kökenli şef Melissa Kelly Akdeniz Kadınlarının İncelik Sırları kitabında bunun sırlarını açıklıyor. Taze domates, fesleğen, sarmısak karışımı bir sosun kokusu sizin de iştahınızı kabartır mı? Mis gibi kekik ve ...
Mönülere yaz geldi
Müdavimi olduğunuz mekânlarda kış boyunca aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız, bu yaza özel mönülere bir göz atın. Bu tatları kışın hiçbir yerde bulamazsınız.... Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık mekânlar birbiri ardına açılmaya başladı. Kapalı salonların yerini, bahçe ve teraslar aldı. ...
Diğer Gurme Haberleri
Mis Kokulu ekmekler
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Fas mutfağının kadın şefleri
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
'E' harfiyle besleniyoruz
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Sıla özel mönüsü
'Aşk olmadan aş pişmez'
Yemek mucitleri
Yazarlar
AHMET ÖRS
Ananas Amasya elmasına rakip
Ananas, hindistancevizi, avokado, papaya, mango, karambola. ...
Gülse Birsel
Öncel Öziçer
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Kazım Kanat
Yaşama Dair
Kahve savaşları
Kahve zincirleriyle tanışmamızın üzerinden yaklaşık beş yıl geçti. Ama bu dükkânlarda oturmak bir hayat tarzı oldu bile.. ...
Doğal ve sağlıklı yaşam elinizde
Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali Naturel'de bu yıl, Tekrar Bağlantı kitabının yazarı Amerikalı şifacı Eric Pearl de ...
Üç nesildir kadınları giydiriyor
Bazı moda markaları vardır, tüm dünyada pek çok kadın tarafından giyilmese bile bilinir... ...
Teknoloji
Fabrikalara Ar-Ge teşviki teknoparkları tedirgin etti
Fabrikaların içinde Ar-Ge teşviki yasasının teknoparklara yatırımın çekiciliğini yok ettireceğini düşünen teknopark ...
Cepten televizyona video desteği
Video çekmek artık cep telefonunda şaşırtıcı değil. Cep telefonundan kaliteli video çekip bunu televizyondan izlemek ...
Nintendo Wii-Xbox rekabeti kızışıyor
Mıcrosoft'un piyasaya sunduğu Xbox 360 ile Nintendo Wii'nin rekabeti her geçen saniye daha da kızışıyor. ...