kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Kasım 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çetenin fuhuşa sürüklediği kadınlara ‘müşteri memnuniyetini artırmak için’ uyuşturucu verdiği belirlendi.

Memleketimden çete manzaraları

1-Uyuşturucuyla kadın pazarladılar
İstanbul Büyükçekmece ve Silivri'deki operasyonlarda, yurtdışından getirdikleri yabancı uyruklu kızlara zorla fuhuş yaptıran uluslararası bir çetenin liderleri Ayhan O. ve Veronika O. ile 24 adamı yakalandı. 5 otel ile 14 eve yapılan baskında 100 genç kız kurtarıldı. Bir istihbaratı değerlendiren Jandarma ekipleri, 7 aylık takibin ardından uluslararası çetenin genç kızları 14 ayrı ev ile 5 otelde tuttuğunu tespit etti. Genç kızların müşterilerine çete üyesi taksi şoförleri tarafından getirilip götürüldüğünü belirleyen jandarma ayrıca kızlara zorla uyuşturucuya kullandırıldığını ve müşterilerine de satışa zorlandıklarını tespit etti. Aramalarda bol miktarda uyuşuturucu, döviz, silah ve müşterilerin adı bulunan diz üstü bilgisayar bulundu.

2-Avukat 4 bin uyuşturucu hapla yakalandı

İstanbul Narkotik Polisi, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını belirlediği İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Salih Tahiroğlu'nun da aralarında bulunduğu toplam 7 kişiyi 7.5 kilo eroinle suçüstü yakaladı. Uyuşturucu kaçakçılığından yargılananların davalarını üstlenen Tahiroğlu, 10 Kasım gecesi Fatih'teki Millet Pasajı'nda beyaz poşet içinde 4 bin adet Ecstasy uyuşturucu hapla yakalandı. Tahiroğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlı sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

3-Cips almaya çıkan liseli genci yanlışlıkla vurdular

Denizli'de markete cips almaya gittiği sırada göğsünden vurulan Ticaret Lisesi öğrencisi Mahir Mehmet Büyükçulhacı (16) ve motosiklette vurulan Güven Diler (33) cinayetlerinin ardından, 6 kişiyi öldüren cezaevi müdürlü çete çıktı. Tutuklanan çete lideri, saldırı bekledikleri bir anda genci yanlışlıkla öldürdüklerini anlattı. Güven Diler'in de kaskı yüzünden başkası sanılarak öldürüldüğü ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları