kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Kasım 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ayakta alkışlarla uğurlandılar

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Ayakta alkışlarla uğurlandılar
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Meclis Genel Kurulu'nda birbiri ardına yaptıkları konuşmadan sonra Meclis'ten ayrıldılar.

Peres ve Abbas, Genel Kurul'da konuşmalarını tamamlamalarından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a özel bir ilgi gösterdiler. Peres ve Abbas, konuşma kürsüsünden ayrıldıktan sonra yerlerine döndüklerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve birbirleriyle tokalaştıktan sonra Bakanlar Kurulu sıralarına kadar giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ön sırada oturan bakanlarla tokalaşarak yerlerine döndüler.

Abbas'ın, Başbakan Erdoğan'ın yanına giderken, önünden geçtiği TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'yu da elini göğsüne götürerek selamlaması dikkat çekti.

Peres ve Abbas, konuşmalarından sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan ile birlikte Genel Kurul'dan ayrıldılar. Genel Kurul'dan ayrılışları sırasında Peres ve Abbas, tüm milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanarak uğurlandılar.

Daha sonra TBMM Başkanı, Peres'i uğurlarken, Abbas, Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Meclis'ten ayrıldı. Gül'ün Meclis'ten ayrılışında protokol gereği askeri tören yapılması nedeniyle Abbas da askeri törenle Meclis'ten ayrılmış oldu. Abbas, Meclis tören kıtasına, "Nasılsın asker" diye seslendi. Gül ve Abbas ayrı araçla Meclis'ten ayrıldılar.

TOPLU FOTOĞRAFA İPTAL

Peres ve Abbas'ın Meclis'e girişlerinin Şeref Kapısı'ndan yapılması ve buradaki merdivenlerde Gül ve Toptan ile birlikte dörtlü bir fotoğraf çekilmesi planlanmıştı. Ancak yağmur yağması üzerine, Peres ve Abbas'ın Meclis'e girişleri 1 No'lu kapıya aktarıldı ve böylece toplu fotoğraf çekilmesi de iptal edildi.

İSRAİLLİ GAZETECİLERİN ALKIŞI

İsrail Cumhurbaşkanı Peres, Genel Kurul'da kürsüye çıktığı sırada, tüm milletvekilleriyle birlikte basın locasındaki İsrailli gazetecilerin de ayağa kalkarak, İsrail Cumhurbaşkanını alkışladıkları görüldü.

PERES VE ABBAS'I TÜM LİDERLER DİNLEDİ

Milletvekillerinin büyük bir bölümünün Peres ve Abbas'ı dinlemek için Genel Kurul'da hazır bulundukları görüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, eski Başbakan ve Rize Milletvekili Mesut Yılmaz da Peres ve Abbas'ı dikkatle dinlediler.

İBRANİCE VE ARAPÇA

Peres ve Abbas'ın konuşmalarını dinlemek üzere, tüm milletvekillerine, dinleyicilere, diplomatik misyon şeflerine ve basın mensuplarına, simultane çeviriyi dinlemek için kulaklıklar dağıtıldı. İsrail Cumhurbaşkanı Peres, konuşmasını İbranice, Filistin Devlet Başkanı Abbas da Arapça olarak yaptı.

(ANKA)