kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Kasım 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kumarcının cezasını oynatanlar ödüyor

Rıdvan TEZEL-Erdoğan YAPIK-Fatih ULAŞ/SABAH
Polis kumarhane basıp yüzlerce kişiyi gözaltına alıyor. Hepsi ifade verdikten sonra serbest kalıyor. İdari para cezasını da kumarhane sahibi prestij olsun diye ödüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kumarcının cezasını oynatanlar ödüyor
İstanbul'da polisin yaptığı kumarhane operasyonlarının ardı arkası kesilmiyor. Polis önceki gece de Etiler ve Beşiktaş'ta iki kumarhaneyi bastı. Van'da yapılan operasyonda da bir dernekte kumar oynatıldığı saptandı. Yüzlerce kişi gözaltına alındı, kumar makinelerine de el kondu. Ancak ifade verdikten sonra serbest bırakıldılar. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 2007 içinde yaptıkları 150 baskında 97 gizli kumarhane ortaya çıkarttı. Bunlar arasında Dalmaz Center, 13 kez basılarak ilk sırayı aldı. Polis, Beşiktaş'ta 29, Üsküdar'da 10, Şişli'de 9, Kadıköy'de 8, Bakırköy'de 7, Maltepe'de 4, Beyoğlu'nda ise 1 gizli kumarhaneyi ortaya çıkarttı. 29 yer ise kahvehane olarak belirlendi.

'KABAHAT' CEZASI
İstanbul'da gizli kumarhanelerin yerlerini belirlemek için 4 uzman ekip çalışırken, operasyonlarda kumar oynadıkları iddiasıyla son bir yılda gözaltına alınan bin 58 kişi Kabahatlar Kanunu'na dayanılarak 100 YTL para cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakıldı. Müşterilerine kesilen idari para cezasını ise genelde gizli kumarhaneyi işleten kişilerin 'prestij' olsun diye kendilerinin ödediği öğrenildi. Bin 58 kişiye toplam 105 bin 800 YTL para cezası verilirken kumar oynattığı gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı ise 64 oldu.

SADECE 3 TUTUKLAMA
Bu kişilerden ise, biri polise mukavemet olmak üzere sadece 3'ü tutuklandı. Genelde ilk kez yakalananlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, tekrarlaması durumunda cezaevine konuluyor. Kumar oynatanlar 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezası ve bin ile 5 bin YTL arası para cezası ile yargılanıyor. Bunun tekrarlaması durumunda ceza iki kat artırılıyor. Yurda sokulması yasak olan kumar aletleri daha sonra adli emanete teslim ediliyor.