'Tapas', İspanyolca'da 'kapamak' anlamına gelen 'tapar' fiilinden geliyor. Doğuşu ile ilgili birkaç hikaye olsa da en kabul göreni şöyle: Eskiden İspanyollar içkilerine sinek kaçmasını engellemek için şişelerinin ağızlarını ekmek dilimleriyle kaparlarmış. Barlarda bu ekmek dilimleri zamanla içkiyle birlikte, üzerine konulan farklı yiyeceklerle meze olarak servis edilmeye başlanmış.
Doyurucu Bugün İspanyol Mutfağı'nın en önemli lezzetlerinden biri olan 'Tapas', İspanyolların yaşam stilinin bir parçası olmuş durumda... Küçük tabaklar içinde, küçük porsiyonlarla sunulan birbirinden lezzetli tapalar, İspanya'da isterseniz öğle ve akşam yemekleri öncesinde sıcak sohbetlere ve içkiye meze olarak eşlik ediyor, isterseniz doyurucu, eşsiz birer öğün olarak yeniyor.
Yayın tarihi: 8 Kasım 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/11/08/gny/haber,B7C268A839634AF7AE39A5361F1D869C.html
Tüm hakları saklıdır.