kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Marcia Cross

35'ten sonra anne olmak risk taşıyor

Hollywood starları arasında hızla yayılan '35 yaş üstü anneliği', tüm dünyayı etkiledi. Uzmanlar ise geç yaşta hamileliğin az stresli ama çok riskli olduğu görüşünde..
İLİŞKİLİ HABERLER
35'ten sonra anne olmak risk taşıyor
Günümüzde ünlü-ünsüz birçok kadın kariyerini oturttuktan sonra anne olmayı seçiyor. Bu nedenle hamilelikler de 35 yaş sonrasına erteleniyor. Uzmanlar 'geç yaşta' anne olanların; başta 'Down Sendromlu' bebekler dünyaya getirmek olmak üzere, birçok riskle karşı karşıya olduğunu söylüyor.

İNGİLTERE'DE ÇOK YAYGIN
İleri yaş gebelikleri; Hollywood starları arasında da hızla yayılıyor. Heidi Klum, Marcia Cross, Geena Davis ve Helen Hunt, 35'inden sonra anne olan ünlüler arasında yer alıyor. 41 yaşındaki Oscarlı oyuncu Halle Berry, karnı burnunda dolaşırken; 38 yaşındaki Jennifer Lopez'in de hamile olduğu iddia ediliyor. İstatistiklere göre; özellikle son 10 yıldır kadınlar annelik hayallerini hayatlarının ikinci yarısında gerçekleştiriyor. Bu yüzden de İngiltere'de her 5 kadından biri, 35'inden sonra anne oluyor.

'DOWN SENDROMU'NA DİKKAT
Uzmanlar ise, 'önce kariyer sonra bebek' diyen kadınların gençlere göre daha az stresli ama daha çok riskli olduğuna dikkat çekiyor. Geç yaş gebeliğinin riskleri arasında 'Down Sendromu' başı çekiyor. 30 yaşındaki bir annenin özürlü bebek doğurma olasılığı 952'de bir olurken; bu oran, 35 yaşında bir anne için 385'te bire yükseliyor.