kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Kasım 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baronun arkasındaki büyük baron aranıyor

Ferit ZENGİN -Önder ŞUŞOĞLU
Acımasızlığıyla tanınan çete lideri Merih'in servetini, koruması altına girdiği uyuşturucu baronu sayesinde edindiği ortaya çıktı..
İstanbul Beykoz sırtlarındaki köşkünden çoğunluğu eski özel harekâtçı polisler ile eski askerlerden kurulu "Aslanlı Çete"sini yönetirken yakalanan 1976 Kilis doğumlu Mehmet Selahattin Merih, babası Abdullah Merih uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı için, suç dünyasıyla çocukken tanıştı. Ancak 17 yaşına kadar Kilis'te oto elektrikçisi olan ağabeyinin dükkânında çalıştı.

'YENİ NESİL UYUŞTURUCU BARONU'
14 yıl önce geldiği İstanbul'da suç dünyasının etkin isimlerinden biri haline gelen Merih'in babası, 1990'larda rakip çete tarafından kaçırıldı. Çete fidye için aradığı Merih'ten "Kısa sürede gebertin" cevabını aldı. Temizlikçilerini öldüresiye döven Merih, kötü yemek getirdiği gerekçesiyle de bir hizmetçi kadına tecavüz etti. Merih geçen yıl hazırlanan polis istihbarat raporlarına "yeni nesil uyuşturucu baronu" olarak girdi. Önceki gün cezaevine konulan Merih'i koruması altına alan büyük baronun izini süren polis, araçlarının zırhlı olması ve evinden uçaksavar mermisi çıkması nedeniyle Merih'in üst düzey bürokratlarla bağlantısı olabileceğinden şüpheleniyor.