kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KORUMA ALTINDA... Kuzeniyle evlendirilmek istenen Rojin Doğan, 'Hatun and Can Derneği'ne sığındı.

9 ayda 75 Müslüman kız töreden kurtarıldı

DIŞ HABERLER
Almanya'da töre kurbanı Hatun Sürücü adına kurulan yardım derneği şubat ayından bu yana 75 kadını töre cinayeti ve zorla evlilikten kurtardı..
Almanya'da 2005 yılında batılı yaşam tarzı yüzünden ailesi tarafından öldürülen Hatun Sürücü adına kurulan 'Hatun Und Can' kadınlara yardım derneği, geçtiğimiz şubat ayından bu yana tam 75 kadını töre cinayeti ve zorla evlilikten kurtardı. 23 gönüllü ile faaliyetlerini sürdüren dernek, Almanya'da zorla evliliğin yasalarla suç sayılması ve ceza kapsamına alınmasının tartışıldığı bugünlerde yardım elini uzattığı 20 yaşındaki bir Türk kızı gencinin hikâyesi ile konuşuluyor. 20 yaşındaki Rojin Doğan ailesi tarafından hayatında bir kez gördüğü kuzeniyle zorla evlendirilmek isteyince evden kaçtı.

MERKEL 'CEZA' DEDİ
Zor durumda ve kaçak olarak süren yaşamı internette ilanına rastladığı 'Hatun and Can' derneği tarafından kurtarıldı. İnternetten Doğan ile temasa geçen dernek üyeleri, genç kızı Berlin'e getirerek koruma altına aldı. Doğan'a bir daire verildi. Kasiyer olarak iş bulundu. Alman Polisi kayıtlarına göre son 10 yılda ülkede 55 genç kız namus cinayetine kurban gitti. Yüzde 70'i Türk 3.3 milyon Müslüman nüfusta görülen namus cinayeti ve zorla evlilik vakaları Alman hükümetini de harekete geçirdi. Önceki gün bir kadın konferansına katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Zorla evliliğin bir suç olarak yasalarda belirtilen hükümlerle cezalandırılması konusunda sizinle hemfikirim" dedi.
Haberin fotoğrafları