* C vitamini desteğinin gribe karşı koruyucu olduğu yönünde kanıtlar vardır. Her gün 1.000 mg vitamin C alabilirsiniz.
* Bol su içmek; vücut sıvılarını dengede tutmak ve virüslerle savaşmak için önemlidir.
* Ellerinizi iyi yıkamayı, yiyecekleri hazırlamadan önce ve yemeğe başlamadan önce elinizin temizliğinden emin olmayı da gözardı etmemelisiniz.
* Sebze ve meyveyi taze tüketmek, daha da önemlisi besin değeri kaybı yaratmayacak şekilde tüketmek konusunda hassas olunmalıdır.
* Stres altında olmanın bağışıklık sistemini zayıflattığı gözardı edilmemelidir. Omega-3 ve magnezyum stres için iyi çözüm olabilir.
* Vücudunuza iyi bakmak, yeterince dinlenmek ve uyumak da bağışıkık sistemizi gribe karşı güçlü kılar.
* Tufanda sebze meyve yerine mevsimlik sebze meyveyi tercih edin. Bu sayede hem alacağınız vitamin oranını artırmış olursunuz hem de çok daha ucuza mönü hazırlarsınız.
Yayın tarihi: 20 Ekim 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/20/gny/haber,3F10C0A694DF42739DEAA55F7EC79773.html
Tüm hakları saklıdır.