kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Onarımı bitirdik, sıçramaya geçtik

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin artık içerde enerji kaybına tahammülü olmadığını söyleyerek, "Onarım bitti" dedi Doğuş ve Orjin Grup'un gerçekleştirdiği İstinyePark'ın açılışını yapan Erdoğan, "Artık sıçrama dönemine hız vermeliyiz" diye devam etti ..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, artık içerde enerji kaybına tahammülleri olmadığını, enerjiyi dışarıda harcamak gerektiğini söyledi. Orjin Grup ve Doğuş Grubu ortaklığıyla İstanbul İstinye'de hayata geçirilen İstinyePark Alışveriş Merkezi'nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, "Onarım dönemi bitti. Şimdi sıçramaya hızla devam edeceğiz'' diye konuştu. Türkiye'nin özel sektörün desteği olmadan sıçrayamayacağını ifade eden Erdoğan, "Ticareti özel sektör yapacak. Biz sadece denetleyeceğiz, düzenleyeceğiz. Suiistimal var mı, yolsuzluk var mı ona bakacağız'' diye konuştu. İstinyePark projesinin Türkiye'nin nasıl büyük bir hızla geliştiğinin örneği olduğuna işaret eden Erdoğan, "Burada 3 bin 500 kişinin çalışacak olması çok önemli. 3 bin 500 kişinin çalışacak olması, 3 bin 500 ailenin doyması demektir. Bunu 5 ile çarparsanız 15 bin kişinin doyması demektir. Biz bunun peşindeyiz. Bu ülkede taş üstüne taş koyanların başımızın gözümüzün üstünde yeri vardır. Onları sırtımızda taşırız" şeklinde konuştu.

HER EVE BİR İŞ
İmkânlar elverdiği ölçüde işsize oturduğu yerden bütün iş imkânlarının sağlanmış olması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, "Zannediyorum şu anda İstinyePark çalışanlarının hepsi bu çevrede oturanlar olacaktır. Bizler sadece İstanbul'da oturanlara değil Anadolu'nun değişik yerlerinde yatırım yapan girişimcilere diyoruz; aynı evden 3-4 kişi almayın. Her evden birer kişi... O ev ekmeğini bulmuş olsun. Bunlar da bizim ülke olarak göç olayını durdurmamıza vesile teşkil edecektir'' dedi.

RASGELE DEĞİL
Erdoğan, şöyle devam etti: "Sadece 5 yılda dibe vurmuş bir ekonomi bugün dünyanın sayılı 17 ekonomisinden birisi haline geldi. Görüştüğümüz tüm uluslararası aktörler ve küresel yatırımcıların, ki 40'tan fazla dünya markasının bu alışveriş merkezinde İstinyePark'ta bulunması, rasgele bir olay değildir. Yatırımcılar Türkiye'yi bir fırsatlar ülkesi olarak değerlendiriyor. Türkiye, hem bölgesinde hem dünyada bir cazibe merkezi olarak görülmeye başlanmıştır. Biz bu ülkenin yerinin alt kümeler değil, birinci lig olduğunu daima söyledik." Açılışa katılan Suriye Devlet Başkanı Başar Esad da, Türkiye'ye adımını attığı ilk andan itibaren kendisine gösterilen ilginin, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini kaydetti. Esad, iki ülkenin fikirlerini her alanda birleştireceğini, bunun yanı sıra ekonomik alanlarda da çalışmalar yapacaklarını ifade etti.