Şeker Bayramı şeker tadında kalsın
İLİŞKİLİ HABERLER
Şeker Bayramı şeker tadında kalsın
* Bayram süresince sağlıklı beslenme programı uygulayın. Sabah kalkınca 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı da oda sıcaklığında su için.
* Uyandıktan 1 saat sonra kahvaltı edin. Kahvaltı öğününde 1-2 dilim peynir, 1-2 dilim tam buğday veya tam çavdar ekmeği yiyin. Ayrıca bol çiğ sebze tüketin.
* Gün boyunca besin tüketiminiz aşırıya kaçmış olsa bile, kesinlikle öğün atlamayın.
* Az ve sık beslenin. Öğünler arasında 2-3 saat olacak şekilde günde 6 öğün besin tüketin. Gün içerisinde 4 saatten uzun aç kalmamaya özen gösterin.
* Bayram sofralarında sıklıkla yer alan kızartma ve kavurmalardan uzak durun. Bunların yerine ızgara, haşlama ve buğulamayla pişirilmiş besinleri tercih edin. Her öğünde salata tüketin.
* Şeker tadında bir bayram için ağır hamur tatlıları yerine, sütlü ve meyveli tatlıları tercih edin.
Yayın tarihi: 14 Ekim 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/14/gny/haber,B860E93375474755973E3C914B2D7C83.html
Tüm hakları saklıdır.