kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Soykırım kararı' dünya basınında yankılandı

İLİŞKİLİ HABERLER
'Soykırım kararı' dünya basınında yankılandı
CNN(ABD): Hasar kontrolü yapılıyor
Tasarının kabul edilmesinden sonra Başkan Bush ve yönetim hasar kontrolü yapmaya çalışıyor. Beyaz Saray, "üzgün" olduğunu açıkladı. Savunma Bakanı Gates, Irak'taki komutan General Petraeus ve ABD'nin Irak Büyükelçisi Crocker, ABD ve Türkiye'nin bölgedeki ilişkilerine darbe vuracağı kanısında. Gates'e göre Türklerin karara tepkisi çok sert olacak.

Financial Times (İngiltere): Bush'u hiçe saydılar
Bu gelişme ABD'nin Türkiye'yi sınır ötesi operasyon yapmaktan vazgeçirmeye çalıştığı günlere rastlaması dikkat çekici. ABD'nin sınır ötesi için Türkiye'yi ikna etmesini zorlaştıracak.

Independent (İngiltere): Olabilecek en kötü zamanlama
Beyaz Saray ve Kongre arasındaki bu zıtlaşma olabilecek en kötü zamanda gerçekleşti. Tasarı, Irak ve Afganistan'da ABD'ye önemli destek veren Ankara ile Washington arasındaki ilişkileri baltalayacak.

Washington Post (ABD): Truva yasası da mı gelecek
Dış İlişkiler Komitesi, Beyaz Saray'a meydan okuyarak kararı onayladı. Eğer Kongre'nin yetkileri arasında Ermeni soykırımı hakemliği varsa, Kongre bundan sonra kadınların ırza geçilmesi nedeniyle Romalılar ve Truva'yı yağmaladıkları için Yunanlılar ile de mi karşı karşıya gelecek.

BBC (İngiltere): Türkiye çok ciddi
Cumhurbaşkanı Gül'ün gece çok geç saatlerde kararı kınayan açıklama yapması, Türkiye'nin gelişmeyi ne denli ciddiye aldığının göstergesi. ABD'nin direktiflerine uymaya daha az istekli olacak. Ankara, Irak ve Afganistan'da ABD'ye verdiği desteği kesebilir. Terörizme karşı yaptığı askeri işbirliğini sınırlayabilir.

Armenia Now (Ermenistan): Kararlı olma zamanı
Ne Erdoğan-Bush telefon görüşmesi, ne de Türk Dışişleri Bakanı'nın İsrail ziyareti sonucu etkileyebildi. Bu kararda, 2008 seçimlerinin ağırlığı gözden kaçırılmamalı.

Washington Times (ABD): İncirlik fayda etmedi
Bush'un kararı durdurmak için "en büyük silahı" olan İncirlik Üssü'nü kullanması etkili olmadı.

Herald Tribune (ABD):
Meclise gelmez
Türkiye, tasarıyı ABD'nin bir ithamı olarak değerlendiriyor. Tasarının Cumhuriyetçi muhalifler yüzünden kısa bir süre içinde Temsilciler Meclisi'ne gelmesi biraz zor görünüyor.

DW (Almanya): Çabalar yetmedi
İlk kez Komite'de bu konudaki bir oylamada bu kadar karşı oy çıktı.

Guardian (İngiltere): Bush'un çağrısına ret
Temsilciler Meclisi, tasarının olumsuz etkileri konusunda uyarı yapan Başkan Bush'un çağrısını reddetti.