kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan

'Devlet rekabet etmez' dedi, fabrikaları devretti

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Sanayi Bakanı Çağlayan, "Devlet, özel sektörle rekabet yapmaz" deyip bakanlık bünyesinde bulunan fabrikaları Özelleştirme İdaresi'ne devretti..
Özel sektörden siyasete transfer olan Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, dinamik ve verimli çalışma tarzını ilk günden devlete de taşıdı. Çağlayan, örnek bir icraata imza atarak "Devlet, özel sektörle haksız rekabet yapmaz" dedi, bakanlık bünyesindeki halı ve şeker fabrikalarını Özelleştirme İdaresi'ne devretti. "Göreve geldikten sonra konuyu Başbakanımıza arz ettim. Hemen talimat verdi. Süratle devir işlemini tamamladık. Bakanlığın artık fabrikası yok" diyen Çağlayan, "Önce kendi sanayiciliğime son verdim. Şimdi de fabrikatör bakanlık dönemini bitirdik" mesajı verdi.

TEŞRİFATÇILIK YAPACAĞIZ
Çağlayan, SABAH'a yaptığı açıklamada, bakanlıkta başlattığı özelleştirme hamlesini "Bir oyunda hem hakem hem oyuncu olunmaz" sözleriyle tanımladı ve şöyle devam etti: "27 yıllık sanayiciyim. 12 yılık Türkiye'nin en büyük odasında başkanlık yaptım. TOBB Başkanvekilliği görevinde bulundum. Sanayicinin durumunu, devletin pozisyonunu çok iyi biliyorum. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, sanayici ve tüccarın rakibi olamaz. Bakanlık görevine geldikten sonra ilk olarak kendi sanayiciliğimi sona erdirdim. Bu nedenle, Bakanlığın da aynı doğrultuda olması kaçınılmaz. Sanayi Bakanlığı fabrikatör bakanlık olamaz. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, kendi özel sektörü ile haksız rekabete giremez. Neticede Türkiye'de özel sektörün üretim şartları ile devletin maliyet şartları zaten biliniyor. Bu bakanlık sanayiciye yol göstericilik, teşrifatçılık yapar. Sanayin in önünü açar. Aksi durum centilmenliğe sığmaz." Çağlayan, "Bugün Muş'taki bir öğrenci orta öğretim kurumları sınavında Türkiye 3. olabiliyorsa, devletin ne yapması gerektiği ortada. Devlet şeker fabrikası yapmak yerine, Türkiye'de altyapı eksikliğini gidermeli" diye konuştu.