kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ülkesine dönmeden önce verdiği yemekte Butto, Londra muhabirimiz Perihan Korkmaz'la görüştü.

'Demokrasi için eve dönüyorum'

Perihan KORKMAZ LONDRA
Sekiz yıldır İngiltere'de sürgünde yaşayan eski Pakistan Başbakanı, yine seçime girmeye hazırlanıyor. Kazanması beklenen seçim öncesinde keyifliydi: 'Sakın uçağı kaçırmayın...'..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Demokrasi için eve dönüyorum'
Pakistan eski başbakanlarından ve Pakistan Halk Partisi (PPP) lideri Benazir Butto, sürgün nedeniyle 1999'dan beri gidemediği ülkesine 17 Ekim'de dönüyor. Dönüşü öncesinde İngiltere'nin başkenti Londra'da ki veda yemeğinde SABAH da vardı. Dostlarının yanı sıra PPP üyelerinin de katıldığı gecede Butto, Karaçi kentine yola çıkacağı haberlerini doğrulayarak; "Eve dönüyorum... Uçağı kaçırmayın!' dedi.

130 KİŞİYLE KARAÇİ'YE GİDİYOR
17 Ekim'de Londra'dan kalkacak ve Dubai'de iki saat mola verdikten sonra 18 Ekim'de Karaçi'ye inecek olan uçakta Butto'ya İngiliz meclisi üyeleriyle kendi partisinden isimlerin de bulunduğu 130 kişi eşlik edecek. Karaçi kentini seçme nedeni olaraksa "Karaçi, aşırılara karşı demokrasiye inanan Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Jinnah'ın doğduğu yer. Bastırılan halkın sembolü olan bir şehir" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz ay sürgünden Pakistan'a dönen, ancak ülkede sadece 2 saat kalabilen eski Başbakan Nawaz Şerif'i hatırlatan Butto şöyle konuştu:

'EN İYİSİ İÇİN DUA EDİYORUM'
"Beni neyin beklediğini bilmiyorum. En iyisi olması için dua ediyorum. Radikallerle savaşmak ve halkıma demokrasi getirmek için geri dönüyorum. Kaderim halkım ve Allah'ın elinde..." Butto, militanların yetiştiği medreselerin kapatılması gerektiğini vurgulayarak "Medreseler nefret aşılıyor. Benim hükümetim medreseleri tehlike olarak görüyordu. Şimdi eğitimin temel taşı haline getirildiler" dedi. Aslında Pakistan'ın radikal dincilerin ülkesi olmadığını belirten Butto, kanun olmadığı için Usame bin Ladin, Taliban gibilerin Pakistan'ı seçtiğini söyledi. Pakistanlı lider, 1998 yılında Gandi ile görüşmesinde konuştukları Güney Asya Projesi'ni hayata geçirmek istediğini söyledi.