kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KANDİLLİ DÜNYANIN EN GÜZEL YERİDİR Milli Eğitim Bakını Çelik ile Kandilli Kız Lisesi’nin restore edilen bölümünde konuştuk. Çelik "Kandilli’yi dünyanın hiçbir yerine değişmem" diyor ve ekliyor. Bir de aşağıdaki lise binasını ve yanındaki yeri yıkıp dokuya uygun olarak tekrar yapabilsek!"

Kızım Büşra, Balçiçek Balçiçek Büşra olmaz

BALÇİÇEK PAMİR
BALÇİÇEK PAMİR
* Malezya tartışması saçma mı yani? -Başı açık Balçiçek Pamir benim kızım başı kapalı Büşra'ya dönüşmeyeceği gibi Büşra'nın Balçiçek'e dönüşmesi mümkün değil. Türkiye kendisidir ve kendisi kalacak. Saçma tartışmalar bunlar. 70'li yıllarda komünizmden korkuyorduk. Sonra İran Devrimi ve Humeyni'den korktuk. Tarihe şöyle bir bakarsanız geriye dönüş göremezsiniz.

* Askeri müdahaleler hariç herhalde. -Tabii asıl geri dönüşleri darbelerle yaşadık. Türkiye AB üyesi olmaya çalışıyor. Samimi olarak Kopenhag Kriterleri'ni yerine getiren getirmeye çalışan, medeni dünyanın bir parçası olmaya çalışan bir Türkiye'nin Malezya olmak isteyeceğine inanıyor musunuz siz? Kendisini memleketin koruyucusu görenler, askerden bahsetmiyorum, halka korku pompalıyorlar. Eğer mahalle bekçisi yerini sağlamlaştırmak istiyorsa hırsız olmasa bile hırsız varmış gibi davranır. Aynısını 28 Şubat'ta da yaşadık. Nerede Müslüm Gündüzler, Aczimendiler?

* Sizin kızınız değişmeyecek, ben değişmeyeceğim. Peki yeni nesil? Yani örneğin benim kızım ilköğretimde başını örtmeye zorlanacak mı? Asıl korku belki de budur. -Paranoyakça bir korku bu. Bizim ilk ve ortaöğretimde yaklaşık 15 milyon öğrencimiz var. İşte Diyarbakır'da bir tane türbanlı buldunuz. Arasanız belki bir tane daha bulursunuz, o kadar. Bundan dolayı bütün sistemi nasıl suçlarsınız? Bir yerde ille de aykırı örnek ararsanız bulursunuz tabii. AK Parti kimseyi iten bir iktidar değildir. Farklılıklarından dolayı insanları kucaklayan iktidardır. Mesela deniliyor ki bakanlıklarda oruç tutmayanların listesi yapılıyormuş. Olacak şey değil.

* Siz de liste tutuyor musunuz gerçekten? -Balçiçek, olacak şey değil diyorum. En yakınımdakiler dahil kimsenin oruç tutup tutmadığını bilmem ben. Bana ne canım? Tutuyorsa da, tutmuyorsa da kendine. Ben ne karışırım?