Şener’in TOBB Üniversitesi’ndeki ilk dersini çok sayıda gazeteci izledi. Salon kameramanlarla doldu.
Kamera önünde 'Kamu Maliyesi'
Eski Başbakan Yardımcısı Şener, TOBB Üniversitesi'ndeki ilk dersinde "Türban sorunu vardır, görmezden gelinemez. Kutuplaşmanın sorumlusu siyaset kurumudur" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kamera önünde 'Kamu Maliyesi'
Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, medyanın büyük ilgi gösterdiği TOBB üniversitesindeki ilk dersinde Türkiye gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi. Şener, türban sorununun görmezden gelinemeyeceğini belirterek, gençlerin eğitim hakkının kısıtlanamayacağını söyledi. "Kutuplaşma"nın sorumlusunun siyaset kurumu olduğunu vurgulayan Şener, kurumlar arası gerginliğin öğrencilere, topluma zarar verdiğini söyledi. Siyasete şahsi çıkar, makam beklentisi ile girenler için ise Şener, "tabutu kadar insan olurlar" nitelemesinde bulundu. Kameralar ve foto muhabirlerinin yoğun ilgisi nedeniyle ders anlatırken zaman zaman zorlanan Şener'i öğrencilerinden çok basın mensupları sorularıyla sıkıştırdı. Şener, basın mensuplarının sivil anayasa, türban, Malezya benzetmesi ve seçim ekonomisiyle ilgili sorularını yanıtladı. Kutuplaşmada temel sorumlunun siyaset kurumu olduğunu anlatan Şener, şöyle devam etti: "Anayasa tartışmasının biçimi ve zemini önemli. Çatışma Türkiye'ye zarar verir. Kutuplaşma ülkeye yarar getirmez. İnsanlar enerjisini bir başkasınınkini tüketmek için kullanıyor. Böyle bir ortamda ülkeyi ayağa kaldırma enerjisini nereden bulacağız? Kutuplaşmaların ortadan kaldırılması lazım."
TÜRBAN SORUNU VAR
Türkiye'de başörtüsü, türban sorununu görmezlikten gelmenin faydalı olmayacağını belirten Şener, "Başörtüsü ile girmemeli diyen de girilmeli diyen de 'sorun var' diyor. O halde 'sorun yok' denemez. Sorunla ilgili Anayasa'da çözüm arayışları var. TBMM'de belli sayı çıkmazsa referanduma gidilecek. Ben hep özgürlükten yana oldum. İnsanların eğitim hakkı kısıtlanmamalı" dedi. Ekonominin eski koordinatör bakanı Şener, yıl sonunda bütçe açığının başlangıçtaki tahmini aşacağını söyledi. Şener, seçim ekonomisine ilişkin bir makale çalışması yaptığını belirterek, kamu harcamalarının bloke edilmemesi, ek tedbir alınmaması durumunda açığın artacağını belirtti. Bazı kişilerin iyi gelir elde etme, bireysel statü ve itibar için siyasete atıldığını anlatan Şener, "O insanlar siyasi etikten uzak demektir. Böyleleri yer içer, gezer. Tabutu kadar insan olacaktır" dedi.
İLİŞKİLİ HABERLER
Kamera önünde 'Kamu Maliyesi'
Yayın tarihi: 27 Eylül 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/27//haber,65EBD480D8F740A2A96C129D93444801.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.