kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KOÇ-FORD ORTAKLIĞININ SON HALKASI GEBZE'DE... Ford Otosan'ın Gebze'de TÜ- BİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nin içinde kurduğu Ar- Ge merkezi, Koç ile Ford'un uzun yıllara dayanan ortaklığının son halkası. Merkez, 200 personelle Ford'un gelecekte model geliştirmesine destek sağlayacak. Merkezin açılışını (soldan sağa) Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, John Fleming, Mustafa Koç ve TÜBİTAK Başkanı Nükhet Yetiş yaptı.

'Ford fabrikasında engel çıkarıldı, ama yılmadık'

ÖZHAN TEZEL
Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Ford Otosan fabrikasını kurarken önlerine çıkan engellerden yılmadıklarını, bugün bu karardan gurur duyduklarını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Ford fabrikasında engel çıkarıldı, ama yılmadık'
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ford Otosan'ın bugün geldiği noktanın 1997 yılında kuruluş esnasında karşılaştıkları engellere ve verdikleri mücadeleye değdiğini söyledi. Koç, Ford'da yaşadıkları aynı engellerle Koç Üniversitesi'nin kuruluşunda da karşılaştıklarını belirterek, "Ama biz yılmadan doğru bildiğimiz yolda devam ettik ve ne mutlu ki yılmadık, yanılmadık. Bugün Türkiye'ye gurur duyulan iki önemli tesis kazandırdık" dedi. Koç Topluluğu şirketlerinden Ford Otosan'ın, hem Türkiye hem de Avrupa'daki Ar-Ge çalışmalarına kapsamlı destek sağlayacak olan Ford Otosan Gebze Teknoloji Merkezi'nin resmi açılışı, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ford Avrupa Başkanı John Fleming ile Koç Holding, Ford Avrupa ve Ford Otosan yöneticilerinin katıldığı bir tören ile gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Mustafa Koç, otomotivin Türkiye ekonomisinin en önemli itici gücü olduğuna dikkat çekerek, "Bugün otomotiv sektörü Türkiye ihracatına yüzde 18'le en büyük katkıyı sağlıyor" diye konuştu.

EN ÇOK KAZANDIRAN FORD
Koç Holding'in 2006'da otomotiv üretim ve ihracatının yüzde 45'ini yaptığını söyleyen Koç, Ford Otosan ve Fiat'ın 2006'da pazar paylarını artırarak yüzde 29'a ulaştığını dile getirdi. Koç, "1997'den bu yana çalışan sayımız 3 bin 400'den 9 bin 200'e, üretimimiz 42 binden 285 bin adede, ciromuz ise 858 milyon dolardan 4.8 milyar dolara yükseldi. Bu performansla sektörde son 5 yıldır lider markayız. Borsa kurulduğundan bu yana yatırımcısına en çok Ford Otosan hissesi kazandırıyor."