kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Başkent ve Sakarya'da elektrik kesintisi

Yeni Haber
Dağıtım şebekelerinde daha önceden planlanan yıllık periyodik işletme ile trafolarda bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 30 Eylül Pazar günü Ankara'nın bazı yerlerine elektrik verilemeyecek.

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan yazılı açıklamaya göre, elektrik kesintisi uygulanacak yerler ve saatleri şöyle:

Çankaya'da 10.00-15.00 saatleri arası: İzmir Caddesi, Esat Caddesi'nin bir kısmı, Kızılırmak Sokak, Vekaletler Caddesi, Milli Eğitim Bakanlığı.

Yenimahalle'de 10.00-15.00 saatleri arası: Batıkent Ağaç, Volkan Boya, A. Kadir Özcan, Ali Akman, Alkor Beton ve civarları.

Etimesgut'ta 10.00-15.00 saatleri arası: Şeker Mahallesi, İşbir, Tansan, Kazan, İmece, Yem Fabrikası, Tareks, Flaş Çamaşırları, Hekimoğlu Ambar, Angora Ahşap, Paşa Plastik Fabrikaları.

SAKARYA'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

Türkiye Elektrik İşletmeleri A.Ş.'nin (TEİAŞ) Sakarya'da enerji nakil hatlarında yapacağı çalışma nedeniyle tüm şehirde elektrik kesintisine gidileceği bildirildi.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'dan (SEDAŞ) TEİAŞ'ın 5. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 380 kV Adapazarı Trafo Merkezinden, 380 kV Bank-A trafosuna ait 154 kV bara ayırıcısının değişmesi için, 34,5 Kilovoltluk barayı besleyen 2x100 MVA gücündeki trafoların servis harici edilmesi gerektiği belirtildi.

Yapılacak çalışmalar sırasında 30 Eylül Pazar günü 05:30-06:00 ve 12:30-13:00 saatleri arasında enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi.

Tüm şehri etkileyecek olan enerji kesintisinden vatandaşların gün boyu etkilenmemesi için Sakarya Elektrik dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) Karaman İndirici ve Hendek Trafo Merkezinden tersten enerji alınması sağlayacak.

Enerji kesintileri sırasında abonelerden; elektrikle çalışan cihazlarını devreden çıkartmaları, yapılan çalışmanın enerji kesintisinin bitim saatinden önce tamamlanması halinde ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce kesinti olan bölgelere enerji verilebileceği, jeneratör kullanan abonelerin kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları ve gerekli önlemlerini almaları istendi.

AJANSLAR