kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Unakıtan'ın bonkörlüğü şaşırttı

Yeni Haber
Eli sıkılığıyla bilinen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, seçim bölgesi Eskişehir'de sergilediği "bonkör tavrı" Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı bile şaşırttı. Eskişehir için 'deniz' bile isteyen Unakıtan'a Yıldırım, "Maşallah ağzından bal akıyor. Maliye bakanı mı konuşuyor?" diye seslendi.

Sivrihisar-Eskişehir-Bözüyük Kanlıpınar Mevkii 14. Bölge Hududu Bölünmüş Devlet Yolu'nun temeli atıldı. Temel atma törenine, Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Maliye Bakanı Unakıtan katıldı.

Törende iki bakan arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Unakıtan'ın, Bakan Yıldırım'dan Eskişehir'in 'denize bağlanmasını istemesi' yurttaşların da dikkatini çekti.

Törende ilk olarak kürsüye gelen Unakıtan, Bakan Yıldırım'a dönerek, "Eskişehir sizi çok seviyor. Eskişehirliler olarak sizi bağrımıza basıyoruz" dedi. Unakıtan'ın bu sözlerinin arkasından Eskişehir'e hizmet talepleri çıktı. Unakıtan, yapılacak yol içinde yer almayan sanayi geçişinin, hızlı trenin şehir geçişinin yer altına indirilmesi, Eskişehir Havalimanı'nın pistinin genişletilip uzatılması, demiryolu bağlantılarının gerçekleştirilmesini talep etti.

İsteklerini, "Eskişehir'e deniz istiyoruz" diye sürdüren Unakıtan, Eskişehir'in demiryoluyla Gemlik'e bağlanmasını istedi.

Bakan Yıldırım'a, "Artık bunları nasıl yaparsınız onu ben bilemem. Ama bunların yapılmasını istiyoruz" diye seslenen Unakıtan, parmaklarını birbirine sürerek (para işareti yaparak) "Bana ait olan bir şey varsa ona da ben bakarım" dedi.

"BONKÖR MALİYE BAKANINI DİĞER TARAFLARDA DA GÖRMEK İSTİYORUZ"

Bu sözlerin ardından kürsüye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Unakıtan'a dönerek, "Maşallah ağzından bal akıyor. Acaba Maliye Bakanı mı konuşuyor yoksa Eskişehirli Maliye Bakanı mı konuşuyor? Sayın bakanım bu konuşmaları Eskişehir dinliyor takdir ediyor. Türkiye de dinledi takdir edecek. Bu konuşmaları her merasimimizde yapmaya devam edin. Biz sizi bütün merasimlerimize götüreceğiz. Bizim her tarafta yolumuz, demir yolumuz, havaalanımız, liman inşaatımız var. Yeter ki; siz bizim yanımızda olun. Yapamayacağımız hiçbir iş kalmaz" diye konuştu.
Unakıtan'ın Eskişehirliler adına sıraladığı talepleri tek tek karşılayacağını anlatan Yıldırım, "Eskişehir'in ihtiyacı neyse, bütün bunları yapmaya devam edeceğiz. Çünkü, biz bu ülkeye sevdalı olan bu ülkeyi seven ve bu ülke için gecesini gündüzüne katarak çalışan bir başbakanın, Recep Tayyip Erdoğan'ın ekibiyiz. Onun talimatlarıyla Maliye Bakanı'nın da kesenin ağzını açmasıyla Eskişehir istediği kadar hizmeti istesin. Biz hizmeti hemen yapmaya hazırız" diyerek topu Unakıtan'a attı.

CHA