Hülya Ekşigil uzun meslek yaşamında dergi yöneticiliğiyle uğraşmış, yaptığı röportajlarla da tanınan deneyimli bir gazeteci. Son yıllarda yeme içme konularına ağırlık veren Ekşigil, zaman zaman bu hobisini TV ekranlarına, editörlüğünü yaptığı gastronomi kitaplarına da taşıdı.
Dilim Gülümsüyo! onun kendi yazılarını bir araya getirdiği ilk kitabı. Kitabın adı, dört yaşında bir çocuğun çikolatalı dondurma yedikten sonra yaptığı yorumdan alınmış. Ekşigil, bazı dergilere yemek yazıları yazmakla başladığı gastronomi ile ilgili yeni uzmanlığını, 2001 yılından bu yana
Milliyet Sanat Dergisi'nin 'İaşe' başlıklı sayfalarını hazırlayarak geliştirmiş.
Dilim Gülümsüyo! çoğunlukla bu yazılardan oluşuyor ve belli bir formatta kaleme alınmış. Her yazı genellikle aynı uzunlukta ve oldukça kısa; dolayısıyla kolay okunuyor. Kolay uygulanabilir bir tarifle de sona eriyor. Hiç fotoğraf kullanılmaması böyle bir kitap için eksiklik sayılsa da, bu yılın en başarılı yeme içme kitaplarından biri.
Yayın tarihi: 9 Eylül 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/09/pz/haber,F3D53F36B3C74D18873DB2484572C330.html
Tüm hakları saklıdır.