kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ülker satıcıları 'Family Card' ile çek-senedi rafa kaldıracak

Denizbank ve Ülker'in Family Card projesi ile Ülker ürünleri satıcıları artık ödemelerinde çek ve senet yerine 'Family Card' kullanacak. Hedef 2008 yılında 550 milyon YTL'lik ciroya ulaşmak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ülker satıcıları 'Family Card' ile çek-senedi rafa kaldıracak
Denizbank ile Ülker'in işbirliğiyle hayata geçen ticaret kartı Family Card ile esnafın ödeme ve tahsilatlarda kullandığı çek, senet ve açık hesap gibi yöntemler artık tarih oluyor. Ülker'den mal alımları için dizayn edilen Family Card, Ülker distribütörleri ile satış noktaları arasında devreye girerek, Ülker ürünleri satıcılarının finansal sistem ile tanışmasını sağlayacak. Yeni kart sistemi ile operasyonel verimlilik artışı, finansman ve faiz maliyetlerinin düşürülmesi ve tedarik zincirinin daha iyi işlemesi hedefleniyor.

HEDEF 75 BİN FAMİLY CARD
Ülker'in bin 500'ün üzerinde ürün çeşidi, 224 bin satış noktası ile bölgede bir güç olduğunu söyleyen Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, uluslararası dağıtım gücüne sahip bir marka ile tüketiciye ulaşmanın önemli bir güç olduğunu söyleyerek, "Family Card projesi ile büyük bir sinerji yaratıldı. Denizbank olarak 2008 yılında 75 bin Family Card ve 550 milyon YTL'lik ek bir ciroya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Family Card'ın tanıtım toplantısında konuşan Ateş, şu ana kadar 10 bin Family Card'ı Ülker satıcıları ile buluşturduklarını ve 1 milyon YTL ciroya ulaştıklarını bildirdi. Ateş, Ülker ürünleri satıcılarının distribütörlere yapacakları ödemelerde, çek ve senet sisteminin yerine kullanılması planlanan Family Card ile satış işlemlerinin kayıt altına alınmasını sağlayacağını da sözlerine ekledi.

MALİYETLER DÜŞECEK
Ülker Şirketler Topluluğu Mali Hizmetler Grubu Başkanı Atilla Kurama ise sistemin Ülker'in dağıtım ve ödeme bilgilerini daha düzenli bir şekilde izlemesini ve bu şekilde üretim planlamasının daha iyi yapılacağını kaydederek, böylece maliyetlerin düşeceğini ve satışların artacağını söyledi. Kurama, Family Card ile Ülker satıcılarının banka finansmanı sistemiyle tanıştırılmaları, yüksek teknoloji sayesinde zaman kazanmaları, finansman ve faiz maliyetlerinin azaltılmasının hedeflendiğini ifade etti. Bu arada Ülker ve Denizbank yöneticileri, Family Card sahiplerine özel avantajlar da sunmaya hazırlandıklarını belirttiler. 15 Ekim tarihinde başlayacak ve yaklaşık 1.5 ay sürecek olan kampanya döneminde, Family Card sahipleri ekstra indirim, ekstra taksit ve ekstra vadenin yanı sıra, üç ayda bir yapılacak çekilişlerle ticari araç, dizüstü bilgisayar, cep telefonu gibi özel hediyeler kazanabilecek.