Havuç, taze soğan, maydanoz, dereotu, roka, ıspanak, etli kırmızıbiber, muskat, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Patates ve yumurtanın sarısını katıp, köfte harcı gibi yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfte şekli verin. Zeytinyağını yağsız tavada ısıtın, köftelerin her iki yüzünü altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 3'er dakika pişirin. Sebze köftelerini yoğurtla birlikte servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 adet havuç (ince rendelenmiş)
* 2 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1/2 demet roka (ince kıyılmış)
* 10 yaprak ıspanak (ince kıyılmış)
* 1 adet etli kırmızıbiber (ince kıyılmış)
* Bir tutam muskat
* 2 adet orta boy patates (haşlanmış, rendelenmiş)
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 6 Eylül 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/06/gny/haber,218C64B1228543B49EDD6BC6B9810937.html
Tüm hakları saklıdır.