Boğaz'da suşi, işçiye kuru
İstanbul'da bin 500 firma ile görüşülerek yapılan araştırmada, büyük plazalarda çalışanlar sağlıklı beslenmeye dikkat ederken, kenar semtlerdekiler ise kuru fasulye pilava talim ediyor..
Keyveni adlı catering firması, iki yıllık bir araştırma sonucunda "İstanbul'un Yemek Haritası" nı çıkardı. İki yılda bin 500 firmayla görüşülerek yapılan çalışma, hangi semtte ne yendiğini, çalışanların mönülerinin birbirinden çok farklı olduğunu gösteriyor. Plazaların yoğun bulunduğu yerlerde sağlıklı beslenmenin öncelikli olduğunu gösteren araştırmaya göre, Maslak ve 4. Levent civarında İtalyan, Tuzla ve Gebze'de Türk mutfağı revaçta. İçerenköy ve Kozyatağı'ndaki plaza mönülerinde enginar, kereviz, yer elmasından yapılan zeytinyağlılar bulunurken, İkitelli ve Ümraniye'deki fabrika çalışanları kuru fasulye, nohut ve pilava talim ediyor. İşletmelerin yemek alışkanlıklarındaki fark sadece ekmekle sınırlı kalmıyor; salatadan tatlıya, ana yemekten çorbaya kadar her tür yiyecekte tercihler farklılaşıyor. Keyveni Kurumsal İletişim Müdürü Işıl Gökyokuş, günde 5 ile 10 bin arasında kişiyi doyurduklarını belirterek, araştırmayla ilgili şunları söyledi: "Sağlıklı beslenme trendleri, işyerlerinde de kendini kabul ettirdi. Bugünün çalışanları, eskisinden farklı yemek tercihleriyle karşımıza çıkıyor. Türk mutfağının demirbaşlarından pilav da gözden düşmüş durumda."
Yayın tarihi: 19 Ağustos 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/19//haber,028F24212EDF4BC2AB72C0247B472855.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.