Pırasaları çok az suyla yumuşayıncaya kadar pişirin, robottan geçirin. Yağı kızdırın, unu ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun. Robottan geçirdiğiniz pırasaları ilave edip, 1-2 dakika soteleyin. Suda bulyonu eritin ve süt ile karıştırın. Sütlü karışımı pırasalara ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Peynir, tuz ve karabiber katıp, bir kez karıştırın. Üzerine karabiber serpip, kızarmış ekmek lokmaları ile servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 500 gr. pırasa (halka doğranmış)
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı süt
* 2 su bardağı su (ılık)
* 1 tablet tavuk bulyon
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 3 dilim kızarmış ekmek (küçük küpler)
* Kırmızıbiber
* Karabiber
* Tuz
Yayın tarihi: 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/15/gny/haber,0140F434B42A4EC39932408B7460A86F.html
Tüm hakları saklıdır.