kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Repertuvarında 600 Yunanca şarkı bulunan Ziynet Sali, taverna usulü tabak kırma yöntemlerini Özgün’e bir bir öğretti.

Tabak kırmak için Sali'den ders aldı!

Korkut KALAYCI/GÜNAYDIN
Genç şarkıcı Özgün, Yunan ezgileri taşıyan 'Acıyı Çeken Anlar' adlı parçasının klibi için şarkıcı Ziynet Sali'den tabak kırma dersleri aldı: Bu işi ustasından öğrendim!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tabak kırmak için Sali'den ders aldı!
Popçu Özgün, yeni albümü 'Nöbetçi Aşık'ın, ikinci klibini 'Acıyı Çeken Anlar' adlı parçaya çekecek. Yunan ezgilerini taşıyan şarkısının klibinde tabak kıracak olan Özgün, bu işin inceliklerini öğrenmek için meslektaşı Ziynet Sali'den ders aldı. Genç popçu, "Klipte sadece tabak kırmayacağım. Zeybekle sirtakiyi birleştirerek dans da edeceğim" dedi.

BENİM BİR TARZIM VAR
* İlk albümümdeki 'Şeytan' adlı parça Yunan ezgileri taşıyordu. Hatta Yunanca'ya çevrilip Yunanistan'da da okundu. İnsanların ikinci albümümde de böyle bir parça bekleyeceklerini biliyorduk. Biz de 'Acı Çeken Anlar'ı yaptık ve ikinci klibi bu parçaya çekiyoruz.

*
Tarzımı değiştirmeyi pek düşünmüyorum. Tamamen Yunan ezgileri okumak gibi bir düşüncem de yok. Zaten olsa da başarılı olamam herhalde. Benim bir tarzım var ve o tarza uygun albümler yapmayı sürdüreceğim.

* Yunan müziğine duyduğum ilginin özel bir nedeni de, Yunanlı akrabalarım da yok. Ama kültür olarak Yunanlılar'la Türkler birbirlerine yakın iki toplum. Müzikleri, müzik aletleri, yemekleri, tipleri çok benziyor. Aramızdaki tek fark onların, kültürlerine bizden biraz daha fazla sahip çıkmaları.

ZEYBEK VE SİRTAKİ

* 'Acıyı Çeken Anlar'ın klibinde zeybekle sirtaki karışımı bir dans edeceğim. Ziynet'in de katkılarıyla elimi kolumu nasıl kullanacağımı öğreneceğim. Klipte, bulabilirsek Yunanlılar'a benzeyen bir Türk kızını oynatmayı düşünüyoruz. Ama çok zorlanırsak Yunanlı bir kıza da yer verebiliriz.

* Klipte tabak kıracağım için bana tepki göstereceklerini sanmıyorum. Ülkemizde tepki gösterilecek, eleştirilecek o kadar çok şey var ki sıra buna gelmez herhalde. Küresel ısınma kapımızda, ülkenin her yanında ormanlar yanıyor. Böyle bir ortamda iki tabak kırmakla hiçbir şey olmaz!

*
Ziynet Sali benim yakın bir arkadaşım. Ayrıca kendisi Yunan müziğini çok güzel okuyor. Sahne şovu da muhteşem. Yeni klibimde bana çok faydası dokunacağına inanıyorum. Bir süredir görüşemiyorduk. Klip yeniden biraraya gelmemiz için vesile oldu.