kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İrfan Tözüm'ün babası Sabahattin İlhami Tözüm, Hakim Sultan ile aşk yaşadığı günlerde de eşi İsmet Hanım'ı da hiç yalnız bırakmamış.

Tözüm, babasının yasak aşkını filme uyarlayacak

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Senarist ve yönetmen İrfan Tözüm, gazeteci babası Sabahattin İlhami Tözüm'ün, Kars hakimi Sultan Hanım'la yaşadığı yasak aşkı, 'Hakim Sultanım' ismiyle filme çekecek. İşte yaşanan o ilginç hikaye.....
İLİŞKİLİ HABERLER
Tözüm, babasının yasak aşkını filme uyarlayacak
Askeri darbe ile demokrasinin kesintiye uğradığı 60'lı yıllarda Kars'ta, Anadolu adlı günlük bir gazete çıkaran Sabahattin İlhami Tözüm, yazılarıyla demokrasi karşıtı bir sisteme karşı koymaktadır. Yazılarından dolayı hakkında birkaç defa kovuşturmaya uğrayan Tözüm, hapiste yatmıştır. Sabahattin İlhami Tözüm, hapishaneden çıktıktan sonra bir yandan yazılarına devam eder, diğer yandan da yeni açılan davalar için her gün Kars Adliyesi'nin yolunu tutar.

BAKAN KIZIYDI
Sabahattin İlhami Tözüm'ün o sıkıntılı günlerdeki en büyük şansı, dönemin adalet bakanının kızı olan Sultan adlı bir hakimin Kars'ta göreve başlamasıdır. Hakim Sultan da, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden okul arkadaşı olan Tözüm gibi haksızlıklara tahammül edememekte, demokrasi karşıtı sisteme baş kaldırılması gerektiğini savunmaktadır. Ne var ki Hakim Sultan, okul arkadaşının görüşlerine katılmakla birlikte temsilcisi olduğu yasaları da uygulamak zorundadır. Hakim Sultan, yalnızlığını öğrencilik yıllarında ilgi duyduğu, bir türlü açılamadığı adamla, Sabahattin İlhami Tözüm'ün dostluğuyla giderme niyetindedir. Aradaki dostluk okul yıllarından kalan duyguların da etkisiyle aşka dönüşür. Evli olan Tözüm ile Hakim Sultan'ın beraberliği kaçınılmaz olmuştur. Bu durum Hakim Sultan'a ilgi duyan savcının hoşuna gitmez ve 'Terörist' olarak nitelediği Sabahattin İlhami Tözüm ile Hakim Sultan arasındaki beraberliği kıskanır.

SEVDİĞİNİ YARGILADI
Sabahattin İlhami Tözüm, Kars'ta bir köylünün işkence görmesini protesto etmek amacıyla gazetesine 'Ben Vatan Hainiyim' başlıklı bir yazı yazar ve Nazım Hikmet'in şiirini yayımlar. Tözüm, bu yazıdan dolayı gözaltına alınarak siyasi şubeye götürülür. Bu durum Tözüm'ün uzun zamandır açığını arayan savcı için iyi bir fırsattır. Savcı; köylülerden, Sabahattin İlhami Tözüm'ün kurduğu örgüte üye oldukları ve Rusya'dan kaçak silah getirdikleri yönünde ifade alır. Savcının hazırladığı dosya Hakim Sultan'ın önüne gelir. Hakim Sultan, sevdiği adamın bu suçlamalardan dolayı ağır hapis cezası alacağını anlar ve bir kurtuluş yolu aramaya başlar. Ne yazık ki elinden hiçbir şey gelmez.