kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Aynanızı kanepenizin ortasına asın; resimlerle onu çevreleyin. (Çizim B)

Çerçeve asmak da maharet gerektirir

İster misafir odası, ister yatak odası, isterse çalışma odası olsun... Duvar çerçeveleri ve tablolar, kullanılan odaya özel bir anlam katıyor. Peki onları duvarlarınıza nasıl yerleştirmeniz gerektiğini biliyor musunuz? İşte iç mekan tasarımcısı Keller Donavan'dan öneriler..
* Tablo asmak için en iyi ipuçlarını müzelerden alabilirsiniz.

*
Sergilemek istediğiniz her resim ya da imaj, en az beş santimetre genişliğinde bir çerçeve ile çevrelenmeli ki; etkili görünsün. Etkiyi güçlendirmek için hasır gibi bir yüzey kullanın.

* Resimlerinizi çerçeveciye götürürken odaların fotoğraflarını yanınıza alın.

*
Aynı boyut ve formda, aynı malzemeyle yapılmış çerçeveler bulundukları odaya süreklilik katar. Ama, çerçeveleriniz farklı stil ve boyutlara sahipse, tümünü tek bir renge boyayabilisiniz.

* Çerçeve asma işleminin kabusa dönmemesi için profesyonel bir çelik metre edinin. Terzi mezurası ölçüm için uygun değildir.

*
Duvarda işaretleme yapmak için yumuşak uçlu bir kurşun kalem edinin.

* Çok sayıda çerçeve asacaksanız su terazisi kolaylık sağlayacaktır.

*
Alçak bir kanepe üzerine resimlerinizi boyunca asarsanız, oda geniş durur.

* Yatak odasındaki şifonyerin üzerine silüetlerden oluşan çerçeve grubu asın.

*
Resimlerinizi duvarda yerleştirmek istediğiniz alanın birebir ölçülerinde, yere veya masa üzerine dizerek prova edin.

* Vurgulu duvarlar yakalamak istiyorsanız, yaklaşık 12-24 adet resmin oluşturduğu büyük grupları asmayı deneyin. İsterseniz iki ya da üç küçük resmi aynı çerçeve içine alabilirsiniz.

*
Çerçeveleri arkalarında tel gererek kullanmak yerine iki adet kanca ile tutturun. Doğru yerleştirilmiş kancalar resminizin asıldığı yerde dönmemesinin en emin yolu!

* Koridor gibi her zaman ayakta durulan mekanlarda resimleri yükseğe asın.

*
Çerçeveleri kendi aralarında boyutlarına göre gruplayın ve her birinin arasında maksimum 15 cm'lik mesafe kalmasına dikkat edin.

* Tabak ve plakaları yemek odanıza asmak daha anlamlıdır. Ancak sayı çok olursa görüntü daha iyi olur. Tabaklar aynı model ve desende olmasa da, aralarında ortak bir tema kurabilirsiniz. * House Beatiful
Haberin fotoğrafları