kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hiçbir erkeğe boyun eğmedim, eğmem de!

ESİN ÖVET / MAGAZİN
Ünlü şarkıcı Yeşim Salkım kendisini eleştiren köşe yazarlarına 'Ne Varsa Bende Var' şarkısını hatırlattı ve meydan okudu: Sakın bana hayatı öğretmeye kalkmasınlar. Ben çok feminist görüşleri olan bir kadınım. Hayatım boyunca hiçbir erkeğe boyun eğmedim. Saygısının bittiğini hissettiğim anda erkeği terk ederim ve ardından da yas tutmam!..
Her sözü, her evliliği olay olan ünlü şarkıcı Yeşim Salkım, müzikte uzun süren sessizliğini 'Yuvarlanan Taşlar' isimli single ile bozdu. Üstelik köşe yazarlarının 'Erkeler bu kadında ne buluyor' sözlerine inat, single'da 70'li yıllarda Ajda Pekkan'ın söylediği 'Ne Varsa Bende Var' adlı şarkısını seslendirdi. Kendini eleştiren tüm köşe yazarlarına da "Sakın bana hayatı öğretmeye kalmasınlar, benim onlara öğretecek çok şeyim var" diyerek meydan okudu. Hakan Uzan, Arben İçli ve İlker İnanoğlu ile yaptığı evliliklerinden çıkardığı dersleri anlatan, kendisine yönelik eleştirileri yanıtlayan Salkım, değişimini ilk kez bu kadar açık yüreklilikle ortaya koydu. İşte "Artık yeni bir sayfa açtım" diyen ünlü şarkıcının yine çok konuşulacak açıklamaları:

* Sizin evliliklerinizden sonra birçok köşe yazısında, 'Bu kadında ne var böyle, bu erkekler evleniyor' dendi ve siz de bunun üzerine, bir single yapıp 'Ne Varsa Bende Var' şarkısını aldınız. Bir şeyleri mi ima ediyorsunuz?
Çok iyi değil mi! Baktım olacak gibi değil; konuşuyorum konuşuyorum beni anlamıyorlar, ben de bari şarkı ile anlatayım istedim.

BİTEN BİR ŞEYİ SÜRDÜRMEM
* Ne var sizde Yeşim Hanım?
Aslında ben her kadın gibiyim. Bende özel hiçbir şey yok. Kendime çok güveniyor ve seviyorum. Ben 'bitti' dediğim bir şeyi devam ettirmiyorum. O aşk eğer bittiyse ne kendimi ne de karşı tarafı çok yıpratmam. Belki de budur. Ben hiçbir şeyi hayatta zorla sürdürmedim. Aslında benim gibi çok özel başka kadınlar da var, yok değil.. Mesela Demet Akbağ da üç kez evlendi. Onda da bir şeyler var. Ajda Pekkan'da, Sezen Aksu'da, Gönül Yazar'da da var.

* Neden siz bu kadar irdeleniyorsunuz?
Evet beni köşe yazarları tanımıyorlar aslında. Beni tanısalardı 'Bu kadın da ne var' demezlerdi. Buradan bütün köşe yazarlarına sesleniyorum; benimle konuşmak istiyorlarsa, beni sıkıştırmak istiyorlarsa ben hazırım. Benim onlara vereceğim çok cevabım var. Hayatı bana anlatmaya çalışmamalarını tavsiye ediyorum. Hayat bana çok şey öğretti, benim onlara anlatacağım çok şey var. Ben çok başka bir hayat yaşadım. Ve o hayattan başarı ile sıyrıldım. Beni yıllardır yerden yere vuruyorlar. Ben kadın değil miyim? Benim ne yaşadığımı bilmeden yerden yere vuruyorlar. Neden maddi olarak yargıladınız. Ya maneviyatımda yaşadıklarım. Ayrıca bu dünyada yalnızca maddi yaşayan kadın ben miydim? Her kadın güzel giyinmek, mücevher takmak, çok güzel yaşamak ister. Kadınların doğasında vardır bu. Neden bir günah keçisi aradınız. Ülkede çok fazla vardı. Ama onlar beni seçtiler, bu da benim dürüstlüğümle alakalı.

* Siz boşandıktan kısa bir süre sonra sevgiliniz oldu. Bu da çok garipsendi mesela.
Ben kafamda evliliğimi bitirmişim ve bitmiş. Ben sadece ölünün ardından yas tutarım. O da benim ailem haricinde başka hiç kimse olamaz. Hayat devam eder. Bir adamla evlendiniz ve boşandınız diye hayat niye diye devam etmesin. Feminist köşe yazarları beni tanımıyor işte.

AYAĞIMI YIKATIR, AYAK YIKAMAM
* Geyşa ruhlu, erkeğin ayaklarını yıkayan bir kadın olarak hayal ediliyor olabilir misiniz?
Aman Allah korusun! Ayağımı yıkatırım ayak yıkamam. Hayatta böyle bir şey yapmam. O saydıklarınız hiçbiri değilim. Ben hayatım boyunca hiçbir erkeğe boyun eğmedim. Aşkımdan ölsem de arkamı döner otururum, hiç belli etmem. Ben o konularda çok gururlu, çok feminist görüşleri olan bir kadınım. Bir erkeğin bana saygısını yitirdiğini hissettiğim anda onu terk ederim. Benim için bu çok önemlidir. Hiç umurumda olmaz. Saygı bittiği anda her şey biter.

* Var mı daha bunun gibi vicdanınızla hesaplaşıp söylemek istediğiniz şeyler?
Yok hayır. Benim vicdanımın rahat olmadığı yerlerde çıktım söyledim. Artık yok. Ben artık diyetimi ödedim. Artık bana hiçbir şey ödetemezler. Ben albümler yapacağım, diziler çekeceğim. Artık beni yaralamalarına izin vermeyeceğim. Yazar İlhan Uçkan mesala. Beni hiç tanımıyor. Kendi eşinin 3'üncü mü 4'üncü mü olduğunu açık açık yazan bir kadın başka bir kadını yerden yere vuruyor. Nerede kadınlığın? O kadar çok çelişki içindeler ki. Köşe yazarları da şöhret olmak ve biraz daha maaşlarını artırabilmek adına magazinden beslenir oldular.
Haberin fotoğrafları