kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Özcan Deniz, anne tarafından soyunun Sarıkamış'a dayandığını söylüyor: Harekat sırasında dedelerim de burada şehit olmuş!

Ocak ayına kadar Sarıkamış'ta!

AA
Çekimlerine ocak ayında başlanacak olan 'Sarıkamış Beyaz Hüzün'ün başrol oyuncusu Özcan Deniz, önceki gün Sarıkamış'a gitti. Çekimler başlayana kadar Sarıkamış'ta kalacağını söyleyen Deniz, "Donarak şehit olan askerlerin ruh halini anlamaya çalışıyorum" dedi..
Ünlü sanatçı Özcan Deniz, Sarıkamış Harekatı'nın anlatılacağı ve kendisinin de başrol oynayacağı 'Sarıkamış Beyaz Hüzün' adlı filmin, Türkiye'de çekilen en iddialı film olacağını söyledi. Böyle büyük projelerin ciddi bir ön çalışma gerektirdiğini anlatan ünlü şarkıcı ve oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

İZLENME REKORU KIRACAK
"Genellikle fimler 2-3 ayda hazırlanıp çekiliyor. 'Sarıkamış Beyaz Hüzün' gibi bir proje, kimse tarafından çekilmek istenmedi. Çünkü bu kadar büyük bir işin ön çalışması da çok oluyor. Bugüne kadar yapılan en iddialı filmi çekeceğiz. İlk gözlemim, Türk sineması izleyici sayısı açısından yeni bir rekor görecektir.'' Sarıkamış Harekatı'na katılan askerlerin içinde bulundukları ruh halini anlamak için Sarıkamış'taki Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Etkinlikleri'ne katılan Deniz, çekimler başlayana kadar Sarıkamış'ta kalacağını söyledi:

NASIL BİR RUH HALİDİR?
"Şehit askerlerin hangi ruh halinde olduğunu anlamaya çalışıyorum. Nasıl bir ruh haliyle 125 bin askerimizin gömlekle, kurtların bile kışın yaşayamadığı Allahuekber Dağı'na çıkarak, düşmanla ve doğayla mücadele ettiğini anlamaya çalışıyorum. Buralarda soğukla ve açlıkla mücadele edip, kıt kanaat geçinerek o ruh haline bürünebileceğimi düşünüyorum.'' Deniz, Rus arşivlerinden elde edilen Sarıkamış Harekatı ile ilgili görüntülerin gözlerinin önünden gitmediğini de ekledi...