kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tarhan Erdem yine bildi

Tarhan Erdem'in kurucusu olduğu Konda şirketi, 2002 seçiminde olduğu gibi AK Parti'nin oy oranını büyük bir isabetle tahmin etti..
Seçim sonuçlarının netleşmeye, anketlerin isabetlilik oranı ve araştırma şirketlerinin "karnesi" de ortaya çıktı. Eski CHP Genel Sekreteri Tarhan Erdem'in sahibi olduğu Konda şirketi, seçimi en iyi tahmin eden kuruluş oldu. Konda'nın son araştırması bütün partilerin oy oranını büyük isabetle öngördü. Diğer araştırma şirketleri AK Parti'nin oy oranını daha düşük öngörmüştü. ANAR'ın dışındaki şirketler, CHP ve MHP'nin oy oranlarını tahmin etmekte daha başarılı oldu.

DP VE GP'DE YANILDILAR
Erhan Göksel'in sahibi olduğu Verso AKP'yi yaklaşık 10 puan geride tahmin ederken, Sonar ve Anar bu partinin yüzde 40'ların üzerine çıkacağı tahmininde başarı sağladı. CHP'nin oy oranında, Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın kurduğu ANAR dışındaki tüm araştırma şirketleri yakın tahminlerde bulundu. ANAR ise CHP'yi aldığı oy oranından 3 puan yukarıda gösterdi. DP'nin oy oranında yüzde 7.5 diyen Hakan Bayrakçı'nın sahibi olduğu SONAR ile yüzde 3.3 diyen ANAR yanılmış oldu. Diğer şirketlerin DP tahminleri ise büyük ölçüde başarılı oldu. Genç Parti'nin yaşadığı hayal kırıklığı, iki araştırma şirketinin tahminlerini de boşa çıkardı. Sonar, GP'yi yüzde 7.5 ANAR yüzde 8.9 göstermişti.
Haberin fotoğrafları