'Haydar'ı oynamak zordu'
- Beynelminel'deki Haydar bir devrimciyken, Hatırla Sevgili'nin Yaşar'ı sağcıların temsilcisi. Yani Haydar ile Yaşar görüş olarak birbirine çok zıt iki karakter...
- Bir dönem "Benim düşüncem en doğru, bundan daha doğrusu yok," diyor ve diğerlerinin neden bu doğruyu görmediklerini sorguluyorsunuz. Aslında bu nasıl yetiştiğinizle alakalı. Oğullar hep babalarının yaptığını yapar. Belki benim babam farklı düşünseydi, ben de bugün farklı düşünen bir adam olurdum. Haydar'ın babası solcuymuş, Yaşar'ın babası sağcıymış, belli. Ama ikisi de çok temiz ve inançları uğruna ölebilecek insanlar. Biri çok saf, biri yaptığı her şeyin farkında. Biri körü körüne her şeyin peşinden gidebilir, diğeri ise gidenleri geri getirebilir. Ama ikisini karşı karşıya getirseydik kesin kavga çıkardı (gülüyor).
- Ama siz Yaşar karakterine daha sempatiyle bakıyorsunuz anladığım kadarıyla...
- Aslında sempatiyle bakmaktan ziyade Yaşar'ı adam olarak seviyorum. Çünkü doğru bir adam. Benim karşıma böyle bir sağcı çıksa severim yani. Çünkü inancı var ve inancını doğru tatbik ediyor, "Kavga ederek olmaz arkadaşlar, kaba kuvvetle hiçbir şey çözemeyiz," diyor. Aslında o günden bugüne laf atıyor.
- Yaşar'ı sevseniz de politik olarak Haydar'a daha yakınsınız, değil mi?
- Politik olarak yakın olduğum karakter tabii ki Haydar. Zaten o yüzden Haydar'ı oynamak zor benim için. Yaşar'a daha çok dışarıdan bakabiliyorum, çünkü Yaşar'ın yaşadığı hayatı ben yaşamadım ama Haydar'ınkine yakın bir hayat yaşadım. Ve bu bende bir sendrom oluşturdu. Eğer o işin içine girdiyseniz, devrimci olamamak bir problemdir çünkü.
Yayın tarihi: 21 Temmuz 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/21/ct/haber,F3F1B22ABA4B4D789B784A4496B905A9.html
Tüm hakları saklıdır.