Şu an
15 Temmuz 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
15 Temmuz 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
Kırmızı biberin acılı tarihi
Dünyanın önde gelen haber dergilerinden TIME , geçen sayısında kırmızı biberin tarihine yer verdi. 1492 yılında Kristof Kolomb İspanya'dan bir yolculuğa çıkar ve uzun bir seyahatin ardından kendini Amerika kıtasında bulur. İtalyan gezgin, dünyanın gidişatını değiştiren bu yolculuğunda Avrupalılara doğal kaynaklarından faydalanıp yerleşebilecekleri yeni bir toprak parçasının yanında, damak zevklerini değiştirecek bir yiyecek de sunar. Hindistan'da, Çin'de ve Tayland'da mutfakları baştan sona değiştiren kırmızı biber sayesinde pek çok insan, az bir para karşılığında gündelik yemeklerine lezzet katma şansına erişiyor.
Yaşam dosyaları
Çocuğunuzun doktoru olun
Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu ve Prof. Dr. Hilal Mocan'dan çocuk sağlığı rehberi....
Bu Pazar babaların
17 Haziran Pazar Babalar Günü. Tüm babaların bu özel gününü kutlarız. Bu dosya hediye konusunda kararsız olan herkes için....
Sınav Stresinden kurtulma yolları
- Çok mu çalışmalı yoksa artık kitapları kapatıp tamamen dinlenmeli mi?- Aileler stresli çocukları...
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Aç kalmadan, lezzetli yemekler yiyerek formda ve sağlıklı kalmayı kim istemez? İtalyan kökenli şef Melissa Kelly Akdeniz Kadınlarının İncelik Sırları kitabında bunun sırlarını açıklıyor. Taze domates, fesleğen, sarmısak karışımı bir sosun kokusu sizin de iştahınızı kabartır mı? Mis gibi kekik ve ...
Mönülere yaz geldi
Müdavimi olduğunuz mekânlarda kış boyunca aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız, bu yaza özel mönülere bir göz atın. Bu tatları kışın hiçbir yerde bulamazsınız.... Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık mekânlar birbiri ardına açılmaya başladı. Kapalı salonların yerini, bahçe ve teraslar aldı. ...
Mis Kokulu ekmekler
Sandviç ekmeğinin inceliği kaç santim olmalı? Hangi yiyecekle, hangi ekmek yenmeli? Ortaçağ usulü hazırladığı ekmek ve sandviçleri sayesinde şimdi dünyanın en ünlü kafe zincirine sahip olan şef Alain Coumont, iyi ekmeğin sırrını anlattı. Alain Coumont, Belçikalı bir şef. ...
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Akbank Oda Orkestrası şefi Cem Mansur, mutfakta da bir 'şef' gibi çalışıyor. 'Kafadan attığı' yemekleriyle ünlü Mansur'un, Gaudi Tapas Bar mönüsünde Cemitos diye bir yemeği ve hatta bir yemek kitabı projesi bile var. ...
Fas mutfağının kadın şefleri
Safran, zencefil, kişniş ve kimyon gibi baharatların eksik olmadığı, tatlının ekşiyle çayın nane ile servis edildiği Fas mutfağının tek hâkimi kadın şefler, İstanbul'da. Ülkemizde yabancı ülkelerin mutfaklarına ilgi her geçen gün artıyor. ...
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı mönüsünü zenginleştiren mekânlar ve rakı üreten firmalar da bu gelişimden memnun. Peki bunca çeşit rakıyı birbirinden ayıran özellikleri biliyor musunuz?. Birkaç yıl öncesine kadar rakı içmek daha zahmetsizdi. ...
'E' harfiyle besleniyoruz
Yediğimiz, içtiğimiz hemen her şeyde katkı maddesi var. En bilinen katkı maddeleri, emülgatörler, boyalar, asitler, koyulaştırıcılar ve tatlandırıcılar. Bunlar, başında 'E' harfi bulunan numaralarla gösteriliyor. Bir arkadaşım geçende bir fincan Türk kahvesi ikram etti. ...
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Coğrafi farklılıklar kahvaltı sofralarına da yansıyor. Çay, zeytin, peynir ve ekmeğin eksik olmadığı geleneksel Türk kahvaltısının yerini Rusya'da havyar, Japonya'da soya, Pakistan'da ise köri alıyor. Milletlere göre değişiklik gösteren kahvaltıları araştırdık.... ...
Sıla özel mönüsü
Geçen hafta Avrupa Yakası’ndaki oyuncuların ve karakterlerin sevdikleri yemekleri sorup tariflerini de yayımlamıştık. Peki Sıla’da kimin hangi yemeği sevdiğini de merak ediyor musunuz? İşte dizi semalarında en sevilen yemekler. ...
'Aşk olmadan aş pişmez'
Ton balığı ve kalamardan yapılmış bir döner, karabiberli çilek ya da sebzelerden yapılmış havyar... Hayatta en büyük tutkusu yemek yapmak olan Hollandalı ünlü şef Rudolf Van Nunen, yaratıcılıkta sınır tanımıyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Yemek mucitleri
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
En pahalı gurme ürünü
Matmazel Suzette'e adanmış yemek
Mutfakta Japon var
Uçakta domates suyu içilir
Bayram baklavasız olmaz
Bayramda Boğaz manzaralı fasıl
Yazarlar
AHMET ÖRS
Nerede o eski dondurmalar!
Dondurma tarihinin miladı insanoğlunun karla karşılaştığı ...
Balçiçek Pamir
Öncel Öziçer
Gülse Birsel
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Kazım Kanat
Güntay Şimşek
Atilla Dorsay
Yaşama Dair
Evlere servis 'haute couture'
Gece kıyafeti almaya Paris'e mi gidiyorsunuz? Çok demode! Artık yeni moda, tasarımcıların evinize gelip size özel ...
Hasankeyf treni kalkıyor...
Hasankeyf'e Sadakat Treni, 29 Ağustos'ta yola çıkıp 2 Eylül'de yolculuğunu tamamlayacak. ...
'Dünyamıza virüs bulaştı sorumlusu da biziz'
16 yıl önce çevreyle ilgili bir film çekmek için Türkiye'ye gelen, ancak o sırada Sovyetler Birliği'nin dağılması sonucu ...
Teknoloji
İnternette ziyaret oranı ölçümleri değişiyor
İnternet medya ve pazar araştırma şirketi Nielsen/NetRatings, internet sitelerinin ziyaret oranının ölçümlerinde bundan ...
Çin'de Google'a "isim hakkı" davası
Bir Çin firması, Google şirketinin Çince versiyonundaki isminin kendi firma isimleri ile benzerlik oluşturduğunu ...
Google Postini'yi satın aldı
Merkezi ABD'nin California eyaletinde bulunan dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, hafta başında yaptığı ...