kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erbakan: Oy pusulasında 2 parti olacak

CHA
Yeni Haber
Çağlayan Mitingi'nde coşukulu bir kalabalığa hitap eden eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerde oy pusulasında 16 partinin değil 2 partinin yarışacağını, taraflardan birinin Saadet Partisi diğerinin de seçime katılan 15 parti olduğunu ileri sürdü.

Erbakan, Türkiye'yi uçuruma sürükleyenlerin 28 Şubat sürecinde RP-DYP koalisyonundan desteğini çeken 50 milletvekili ve 291 imza toplamalarına karşın hükümeti kurma görevini Tansu Çiller'e değil de Mesut Yılmaz'a veren dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel olduğunu söyledi.

Saadet Partisi'nin Çağlayan'da gerçekleştirdiği "Milli Kurtuluş Mitingi"ne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Zaman zaman arbede yaşanan mitingde on binlere seslenen Erbakan, 22 Temmuz seçimlerinde oy pusulasında Saadet Partisi ve diğerleri olarak 2 parti bulunacağını ileri sürdü. Erbakan, Kazlıçeşme Meydanı'na gidip AK Parti'ye destek olan partililere de tepki gösterdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ise 22 Temmuz seçimlerinin önemli sonuçları olacağına işaret ederek, seçimlerin sonuçlarının bağımsız olup olmamak, var olup olmamak durumunu ortaya koyacağını ifade etti.

Konuşmasında 28 Şubat sürecindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erbakan, o dönemde koalisyon ortağı olan DYP'nin 50 milletvekilinin hükümetten desteğini çektiğini belirterek, kendisinin 28 Şubat sürecinde görevden ayrılmadığını o tarihten 4 ay sonra 28 Haziran'da görevden ayrıldığını açıkladı. Kendisinin iktidarı tırnaklarıyla aldığını savunan Erbakan, "Çiller seçimden sonra düzelir dedi. 50 milletvekilinin desteğini çektiğini hatırlatarak seçime gitmek istediğini söyledi. 291 imzayla seçim kararı aldık. Ben de bu imzaları Demirel'e verdim ve bu süreçte Çiller, Başbakan olacak dedim. Ancak Demirel, Çiller'e görev vermedi Mesut Yılmaz'a verdi. Uçuruma böyle geldik." şeklinde konuştu.

"SEÇİMLERE İKİ PARTİ GİRİYOR"

Erbakan, komünizmin çöküşünün ardından Avrupa'nın yeni düşmasın olarak İslamiyet'i gördüğünü savundu. 1990 yılından sonra yeni bir Haçlı Seferi ilan edildiğini ileri süren Erbakan, Haçlı Seferi'ni siyonist bir timsaha benzetti. ABD, İsrail ve Türkiye'deki işbirlikçilerin bu timsahın bölümleri olduğunu iddia eden Erbakan, Milli Görüş'ün bu kişiler için bir kabus olduğunu belirtti. Erbakan, "Bu seçimlerde 1, seçim pusulasında 16 parti olmayacak aslında 2 parti var, birisi Saadet Partisi öbürü de diğerleridir. Şimdi Saadet Partisi geliyor." diye konuştu.

Diğer partilerin seçim vaatlerine eleştirilerde bulunan Erbakan, kendi dönemlerinde memur ve esnaf için önemli oranlarda zam artışları yaptıklarını anlattı. Mazotun 1 YTL olmasıyla ilgili verilen vaatlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Erbakan, bu vaatlerin inandırıcı olmadığına işaret etti. Erbakan konuşmasını yaptırdığı Saadet Yemini'yle tamamladı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ise diğer partilerin seçim meydanlarını tren ve otobüs kiralayarak parayla doldurduklarını iddia etti. 22 Temmuz seçimlerinin önemine dikkat çeken Kutan, seçimlerin sonuçları itibariyle bağımsız olup olmama ve var olup olmama durumunu ortaya koyacağını ifade etti.

Türkiye nüfusunun yüzde 70'inin açlık ve yoksulluk sınırında yaşadığını belirten Kutan, milli değerlerin özelleştirme adı altında haraç-mezat satıldığını savundu. Milli bankaların da satış listesinde olduğunu söyleyen Kutan, Ziraat ve Halk bankalarının da satılmak istendliğini ancak kendi iktidarları döneminde buna kesinlikle izin vermeyeceklerini kaydetti. Türkiye'de siyasi kutuplaşmadan rant elde etmeye çalışanlar olduğunu belirten ve siyasi ortamı "horoz dövüşü"ne benzeten Kutan, siyasi arenadan sadece AK Parti ve CHP'nin bulunduğunu ancak bu iki partinin ülke meselelerinde çözümsüz kaldıklarını savundu.

Saadet Partisi'nin baraj sorunu bulunmadığını savunan Kutan, seçim meydanında toplanan insanların Saadet Partisi'ni tek başına iktidara getirme mücadelesi verdikleri söyledi. AK Parti'yi başörtüsü ve imam hatip gibi konularda eleştiren Kutan, AK Parti'nin CHP'den farkı olmadığını, çünkü onların döneminde de gençlerin başörtüsü sorunu ve katsayı sorunu yaşadıklarını ifade etti.